Sport

2015.05.23. 11:39

Ez presztízsderbi a javából!

Nyíregyháza - A Szpari a diósgyőrieket fogadja, és győzelemmel akarja zárni a hazai mérkőzéseit.

Nyíregyháza - A Szpari a diósgyőrieket fogadja, és győzelemmel akarja zárni a hazai mérkőzéseit.

Ez bizony nagy nap lesz. Szombaton a futó bajnokság utolsó hazai meccsét játssza a Nyíregyháza Spartacus, ráadásul a mindig nagy rivális Diósgyőr ellen. Ha valami, akkor ez megmozgathatja a nyíregyházi, a megyei foci szimpatizánsait. A kiemelt biztosítású találkozó előtt lesznek útlezárások a stadion környékén, a vendégdrukkerek a Nyíregyházára vezető főbb utak bevezetőszakaszain ellenőrzésre számíthatnak. Lesz tehát felhajtás, és remélhetőleg lesz hazai győzelem.

– Ez valóban egy különleges mérkőzés a Szpari számára – kezdte a beharangozó beszélgetést Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója. – Ami a helyezéseket illeti, különösebb tétje már nincs, ám egy keleti derbin sokkal fontosabb a presztízs. Ennek megfelelően készültünk, nem foglalkozunk a múlttal és a jövővel, csak a szombat esti találkozóval. Mindenképpen győzni kell, és olyan élménnyel ajándékozni meg magunkat és a szurkolókat, amelyet nehezen lehet elfelejteni.

És srófoljunk még egyet a ráhangolásban! Tavasszal először fordult elő, hogy a Spartacus egymás után két meccsen kikapott, hiszen előbb az Újpest vitte el mindhárom pontot, majd a Haladás nyert a mieink ellen. A két meccsen három gólt ért el a Szpari, viszont hetet kapott.


[poll id="932"]


Gólerősen, stabil védekezéssel

– Ez sajnos valóban így volt, és a szerzett gólokkal nincs is gond, a kapottakkal viszont annál inkább – kezdte válaszát a felvetésre a mester. – Mindkét mérkőzés sok tanulsággal szolgált, például már a következő keret kialakításához. De maradjunk a szombat esti rangadónál, a támadójátékban ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk, a védekezésnek viszont jóval stabilabbnak kell lennie. Apróbb taktikai változtatások is lesznek, mert a cél a győzelem!

A szokásoknak megfelelően pénteken este a meccs időpontjában vezényelt edzést Mátyus János; pár apróbb sérüléstől eltekintve mindenki kész a derbire. Akinek még nincs meg a jegye, szombaton délután egytől este fél hétig megválthatja. A szünetben tizenegyesrúgó verseny lesz, az erre jelentkező drukkereknek a lefújáskor pedig az a lényeg, hogy az eredményjelzőn a hazaiaknál legalább eggyel több gól szerepeljen.

KM-ML

Egyszerűbb jegyvásárlást, beléptetést!

– Egyetértettünk abban, hogy szeretnénk, ha egyszerűbbé válna a jegyvásárlás és a beléptetés – kezdte Brekk János szakmai igazgató a beszámolóját az élvonalbeli klubok képviselőinek csütörtöki, debreceni összejöveteléről. Ez ugyanis komoly terhet ró a csapatokra is, a szurkolókat pedig távol tartja a találkozóktól. Azt kértük, hogy lehessen belépőket venni a találkozó kezdetéig, ne kelljen korábban bezárni a pénztárakat. Javasoltuk a semleges szektor megszüntetését, hogy mindenki hozzátartozóival, barátaival együtt szurkolhasson, ha úgy adódik. Szintén kértük, hogy gondolják át a kiemelt mérkőzések rendezését, arról a csapatok dönthessenek, hogy indokolatlanul ne kelljen utcákat lezárni egy-egy találkozó miatt. Abban maradtunk, hogy a javaslatokat napokon belül közösen nyújtjuk majd át a bizottságnak, ahol várhatóan június elején foglalkoznak az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat – fűzte még hozzá Brekk János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!