Sport

2015.05.20. 16:26

Megkönnyezett bajnoki cím

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum leány csapata bizonyult a legjobbnak az országos döntőben.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum leány csapata bizonyult a legjobbnak az országos döntőben.Könnyező szülők, boldog játékosok, meghatódott szakmai stáb. Megérte megannyi edzésen gyűrődni, unásig gyakorolni a mozdulatokat. A Nyíregyházi Sportcentrum nyerte az országos gyermek röplabda-bajnokságot, amelynek Székesfehérváron rendezett döntőjében hat együttes lépett színre.

A nagy siker apópóján tartott sajtótájékoztatón előbb Kőhalmi Richárd utánpótlás igazgató éltette a fényes diadal főszereplőit, vagyis az ifjú hölgyeket, illetve a Moravszki Gyula, Moravszki Gyuláné edzőpárost. Megérdemelték a dicséretet. A három nap során előbb a csoportmérkőzéseken, majd a négy közé jutásért, az elődöntőbe, végül a fináléban domborítottak nagyot a nyíregyháziak.

– Látva az örömtől sugárzó arcokat, elmondhatom, ezért megérte csinálni – taglalta a történteket Moravszki Gyuláné. – Több éves munka érett be ezzel a sikerrel. Két iskola, a Bem és a Móricz ötvözte erőit, több nemzetközi felkészülési tornán kovácsolódtunk egyre inkább össze. Az alapszakaszban és az országos elődöntőben szinte játszmát sem vesztettünk, de a neheze csak ezután jött. Négyszáz kilométeres utazás fáradalmával a lábunkban alighogy megérkeztünk, egy óra mőúlva már a Vasas ellen kezdtük a csoportmeccseket. Őket ebben a szezonban egyszer sem tudtuk még megverni, bár most közel álltunk hozzá, ekkor még kikaptunk.

A továbbjutás kiharcolását követően – a szakvezető szerint – az MTK-val vívott soros, és felettébb szoros 3:2-es győzelem jelentette a kulcsmozzanatot. A korábban rendre felülmúlt fővárosiak mintha az élketükért küzdöttek volna úgy harcoltak – nehezen törték meg ellenállásukat.

– Ehhez képest a Békéscsabával könnyebben elbírtuk, a döntőben pedig visszavágtunk a Vasasnak. Menetközben egyre erősödött bennem az érzés: a sok munka, az, hogy lélekben rendkívül egységes csapatot alkotunk, megteszi hatását. A finálé első két szettjében olyan jól játszottak a lányok, hogy azt jó lenne egyszer levetíteni nekik. Kettő nullra vezettünk és hiába egyenlített az ellenfél, nem törtünk meg, megnyertük a meccset és a bajnokságot.

Két nyíregyházi tehetség produkcióját külön díjazták. A legértékesebb játékos címet Ratkos Petra, míg a legjobb előkészítő titulust Schwegler Stefánia érdemelte ki a fehérvári seregszemlén.

KM-KT

Röplabda OGYB leány bajnokság, Székesfehérvár

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Sportcentrum–Vasas 2:3, Nyíregyházi Sportcentrum–Gödöllő 3:0

A négy közé jutásért: Nyíregyházi Sportcentrum–MTK 3:2

Elődöntő: Nyíregyházi Sportcentrum–Békéscsaba 3:1

Döntő: Nyíregyházi Sportcentrum–Vasas 3:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!