Sport

2015.05.27. 07:37

Mellbevágó a hír: nem kapott licencet a Szpari

Nyíregyháza - Részletes indoklást még nem kapott a klub az érthetetlen a döntés miatt.

Nyíregyháza - Részletes indoklást még nem kapott a klub az érthetetlen a döntés miatt.Délutánra ígérték, este lett belőle. Ekkor jött a hír, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015–16. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A bizottság a KTE Kft., a PMFC-Sport Kft., a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. és az „Új Lombard" Kft. első osztályú (NB I), valamint az Újpest 1885 Futball Kft. nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC. Kft. másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezéseit elutasította. A Győri ETO FC Kft. nem nyújtott be fellebbezést az elsőfokú licencadó bizottság elutasító határozata ellen.

A Pápának már nem volt sok oka az izgalomra a keddi ülés előtt, hiszen a Lombard az eredményei alapján is búcsút intett az NB I-nek, persze, nem mindegy, hogy a másod- vagy a harmadosztályban folytatja. Mindez a többi érintett esetében is lényeges kérdés, de erről semmilyen említést nem tesz a közlemény.

Az MLSZ szerdai elnökségi egyeztetésen dönt a hogyan továbbról, de a döntés alapján nem elképzelhetetlen, hogy már a következő szezonban megvalósul a 12 csapatos első osztály. A 2015–16-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a Magyar Labdarúgó Szövetség május 29-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség részére.

[poll id="937"]

- Egy pár soros üzenetet kaptunk, hogy elutasították a fellebbezésünket. Természetesen mellbe vágott a hír, hiszen nem szolgáltunk rá erre -tudtuk meg kedden késő este Brekk Jánostól, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatójától.

-  Megdöbbenve fogadtuk a hírt, és méltánytalannak tartjuk. Szerdán a klub vezetése összeül, és eldöntjük, hogyan tovább. Nem adjuk fel, ha kell a végsőkig elmegyünk, a remény hal meg utoljára, de nagyon csalódott vagyok - mondta Révész Bálint tulajdonos.

Mint ismeretes, korábban arról szólt a fáma, hogy azért nem kapta meg első körben a klub a licenszet, mert tartozott Révész Bálintnak, ami egyébként több éves ügy volt. Tavaly nem okozott gondot, most a klub elutalta a pénzt, ami meg is érkezett a focista számlájára. Az illetékeseknek ez sem volt elég...

A hír nem csak a klub vezérkarát, a játékosokat, de a szurkolókat is sokkolja. Főként annak tükrében, hogy a Nyíregyháza Spartacusnak a szakmában, azaz a fociban igen nagy a presztizse, amióta Révész Bálint a tulajdonos. A játékosok mindig megkapták a jussukat, nincs tartozás, köztartozás, senkinek. A nézőszám élvonalbeli szinten az első harmadban van, az utánpótlásbázis biztosítva, az önkormányzattal jó kapcsolatban van a klub. Ez nem elég? Úgy néz ki, hogy nem!

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!