Sport

2015.05.07. 14:59

Módosulóban az erőviszonyok

Nyíregyháza - A Savaria Kupán fejre állt a papírforma diszkoszvetésben, Káplár János végzett az élen.

Nyíregyháza - A Savaria Kupán fejre állt a papírforma diszkoszvetésben, Káplár János végzett az élen.

Évek óta a tiszaújvárosi nemzetközi verseny, a világnapi viadal jelenti a szabadtéri idény első állomást, amelyről ezúttal sem hiányozhattak a nyíregyházi sportolók – és persze a nyíregyházi érmek sem. Az eredményeken persze még van mit csiszolni, hiszen az idény elejét írjuk.

A Sportcentrum versenyzői két első helyezést szereztek: Vígvári Szabolcs kétszáz méteren nyert a juniorok között, és az eredménye (22.26 másodperc) a felnőttek között is a negyedik legjobb volt, míg a serdülők mezőnyében Leveleki Bence érte el a legkiemelkedőbb eredményt, a válogatott kerettag versenyző ötösugrásban kereken 18 méteres távolságban ért földet.

A dobók is képviseltették magukat Újvárosban, de számukra a második napi viadal, a szombathelyi Savaria Kupa volt a jelentősebb. A dobó szakágakban rendezett versenyen nyíregyházi szempontból a diszkoszvetés bizonyult a legérdekesebbnek, és a férfiaknál jókora meglepetés született: Káplár János nemcsak klubtársát, a junior Európa-bajnok Szikszai Róbertet előzte meg, hanem a téli dobóbajnokságon őt felülmúló Huszák Jánost (a bajnok csak negyedik lett) és Seres Andrást (a februárihoz hasonlóan most is második lett). Meglehet, a szakágon belül egyfajta erőviszony átrendeződésnek lehetünk tanúi, hiszen Káplár nem először borítja fel a papírformát, egyúttal itt a jele, hogy teljesen felépült a sérüléséből. Az eredmények persze mindkét nyíregyházi versenyző esetében lehettek volna jobbak (az időjárási körülmények nem bizonyultak ideálisnak), még úgy is, hogy túldobták a nyári tallinni U23-as Európa-bajnokság nevezési szintjét. A nőknél Kerekes Dóra harmadik lett, súlylökésben pedig névrokona, Kerekes László szerzett ezüstérmet.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. május 8-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!