Sport

2015.05.28. 12:43

Századnyi javítás százon

Nyíregyháza - Kerekes László és Kerekes Dóra is egyéni csúcsot ért el a Kelet Kupán.

Nyíregyháza - Kerekes László és Kerekes Dóra is egyéni csúcsot ért el a Kelet Kupán.

A szuperliga-sorozathoz tartozó Kelet Kupa atlétikai versenyen népes csapattal képviseltette magát a Nyíregyházi Sportcentrum. A debreceni megmérettetésen az aktuális magyar bajnokot, a szolnoki Sipos Jánost is megelőzve végzett az élen Ónodi Dávid, aki száz méteren egyetlen századdal megjavította eddigi legjobb eredményét, ami immár 10.62 másodperc. Széles Imre tanítványa kétszer is megfutotta ezt az időt, hiszen az előfutamban is hajszálra ugyanolyan eredményt ért el, mint a fináléban.

Ugyancsak élete eddigi legjobbját érte el Kerekes László súlylökésben (17.18 méter) és Kerekes Dóra diszkoszvetésben (52.24) – előbbi meg is nyerte a maga versenyszámát. Szoros versenyt hozott a férfi diszkoszvetés, a Franciaországból hazatérő trió tagjai között mindössze 42 centi volt a különbség, végül a nyíregyháziak a szentes Seres András mögé szorultak.

A sérüléséből lábadozó Bakosi Péter csak annyit adott ki magából, amennyi a magasugrás első helyezéséhez kellett, 400 méteren Guba Liliána nyert, Lesku Norbert pedig a távolugrás bronzérme mellett a 110 gát ezüstjét is megszerezte.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!