Sport

2015.06.09. 16:17

Alapjárat nélkül nem megy

Mózer Attila hiába nyomta a gázt remek formában a nyirádi katlanban.

Mózer Attila hiába nyomta a gázt remek formában a nyirádi katlanban.A technika ördöge jó pár pilótával kibabrált hétvégén a nyirádi katlanban, ahol a ralkirosszozók hazai bajnokságának negyedik fordulóját rendezték. A SuperCarsban Kiss Pál Tamás Škoda Fabiája addig makrancoskodott, hogy a remek pilóta a döntőig sem jutott el. A versenyt végül Kárai Tamás nyerte, aki így az összetettben is az élre ugrott, hiszen Wieszt Jankó szintén nem jutott el a fináléig.

Ötször állt le a motor

A Super 1600-ban a nyíregyházi Mózer Attila parádésan nyomta az időfutamokban, így a legjobbként jutott az első elődöntőbe.

– Luigival csatáztam, sajnos háromszor is hibáztam, így a döntőt a negyedik rajtkockában várhattam – kezdte beszámolóját a versenyeről Mózer Attila. – Addig minden rendben volt az autóval, ám mire a starthoz leértem, háromszor állt le a motor, a rajtrácson pedig még kétszer. Így aztán odalett a startom, ráadásul az első murváson a szélvédőmet betakarták vizes salakkal, így amikor rásütött a nap, szinte semmit sem láttam. Csak vonatozni tudtam, ez pedig az ötödik helyre volt elég.

– Egyszerűen elment az alapjárat, még most sem tudjuk, hogy miért. Sajnálom, mert jól ment az autózás – így Mózer Attila.

A bajnokságban most pihenő jön, a következő futam szeptemberben lesz az ausztriai Greinbachban.

KM-ML

Ralikrossz: Az országos bajnokság negyedik fordulójának eredményei

Supercars: 1. Kárai Tamás (Škoda Fabia), 2. Vass Zoltán (Mitsubishi Colt), 3. Kotán Péter (Ford Escort), 4.Harsányi Zoltán (Mitsubishi Lancer), 5. Simon Zoltán ( Mitsubishi Lancer), 6. Alois Höller (Ford Focus)

Super1600: 1. Luigi (Škoda Fabia), 2. Kovács Marcell (Suzuki Swift), 3. Szijj Zsolt (Suzuki Swift), 4. ifj. Bánkúti Gábor (Peugeot 206), 5. Mózer Attila (Škoda Fabia), 6. Don Nitro (Opel Corsa).

Super Touring: 1. Toman Castoral (cseh, Opel Astra), 2. Csizmadia Gergely (Opel Astra), 3. Répási Róbert (VW Golf), 4. Markus Wefring (osztrák, VW Golf), 5. Andreas Gattringer (osztrák, Mazda 323), Csirmaz Brúnó (Honda Civic)

Magyar Kupa: 1. Stréhli Dominik (Škoda Felicia), 2. Csirmaz Brúnó (Honda Civic), 3. Czakó Roland (Suzuki Swift), 4. Lakatos Lénárd (Suzuki Swift), 5. Vágner Gábor (Suzuki Swift), 6. Hogyos József (Suzuki Swift).

Junior Kupa: 1. Harkányi Máté , 2. Széll Szabolcs, 3. Hangodi Bendegúz, 4. Takács Bence, 5. Fuksz Bence, 6. Amrein Roland (mind Suzuki Swift).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!