Sport

2015.06.22. 16:21

Próbajátékosokkal telt meg a vendégöltöző Kisvárdán

Kisvárda - Sok volt az új arc, de még cseppet sem végleges a létszám Kisvárdán, az NB II-es bajnokságra készülő csapatnál.

Kisvárda - Sok volt az új arc, de még cseppet sem végleges a létszám Kisvárdán, az NB II-es bajnokságra készülő csapatnál.

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetségnél úgy döntöttek, hogy már augusztus 1-jén el kell kezdődnie az NB II-es bajnokságnak (kérdés: ugyan minek ilyen korán?), a felkészülésnek is éppen ideje volt nekiugrani. A hétfői kisvárdai létszám még nem volt teljes, hiszen akadtak igazoltan távol lévők (Erős Gábor, Minczér Tibor, Nagy Róbert), mégis meg kellett nyitni a vendégöltözőt azon futballisták számára, akik még nem a várdaiak játékosai, de azon dolgoznak, hogy azzá váljanak.

A fiatalszabály (egy-egy 1995-ös, ’96-os és ’97-es születésű játékosnak is pályán kell lennie, ha a klub pályázik a központi bevételekre – márpedig pályázik) sorra érkeztek a titánok, közülük a Kaposváról igazolt Hadaró Valentin már a várdaiak játékosának tekinthető. A ’98-as születésű Lázi László sem ismeretlen, ő várdai kötődésű, az Újpestben nevelkedett játékos, és az elmúlt fél évet már szülővárosának U21-es csapatában töltötte. Sipos Bence az MTK-től, Kártik Bálint a DVSC U18-as csapatától, Koronczi Bence pedig Felcsútról érkezett, de a létszám még nem volt teljes.

A kapusok között is két új arc gyakorolt Szécsi Gergővel valamint Petranics Szergej kapusedzővel: Bozsó Antal és Fülöp Gergő igyekszik meggyőzni a szakmai stábot, hogy rá lehet szükség. Csakúgy, mint a mezőnyjátékosok között a tavaly tavasszal még Nyíregyházán játszó Polényi Gábor. Már teljes jogú kisvárdai játékosként végezte az első edzés gyakorlatait Graszl Károly (Gyirmótról jött) és Vári Barnabás (Szolnok), hozzájuk csatlakozik a napokban Cseri Tamás (szintén Gyirmót) és Eszlátyi István. Ja, és persze új a vezetőedző is, hiszen a szakmai igazgatóként immár jobbára a klubot irányító Révész Attila tréneri szerepkörét Soós Imre vette át.

– Nyilván az emberben ilyenkor van egy kis drukk, de a játékosok megértették, hogy mik az elvárásaim, amelyek mindenki számára világosak lehetnek – mondta a legutóbb Siófokon dolgozó pro licences edző, mialatt új csapatának futballistái a bemelegítő körözést végezték. – A keret még kialakulóban van, de bízom benne, hogy a jövő hét első felére már végleges lesz. Az ismerkedés fázisában vagyunk, annak ellenére is, hogy többen is a játékosaim voltak vagy ellenfélként emlékszem rájuk. Ezzel együtt keményen is kell már dolgoznunk, hiszen hat hét van hátra a bajnoki rajtig.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. június 23-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!