Sport

2015.06.02. 12:24

Révész Bálint nem hagyja annyiban

Nyíregyháza - A szakemberek szerint az MLSZ törvényeket és saját szabályait is megsértette, aminek a Spartacus az áldozata.

Nyíregyháza - A szakemberek szerint az MLSZ törvényeket és saját szabályait is megsértette, aminek a Spartacus az áldozata.

Hiába virrasztottak a Szparinál. Éjjel nem jött hivatalos hír és reggel sem. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségét minősíti az a tény, hogy a klub számra ilyen létfontosságú döntést egy reggeli tévéadásban tudhatták meg, ha éppen nézték a tévét. Akkor sem Csányi Sándor, az MLSZ elnöke , hanem Török Gábor elnökségi tag mondta el, hogy egyedül a Nyíregyháza járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák, miért nem kapott licencet, amit sajnálatosnak vél, mert „a szurkolók dühe inkább a klubvezetők felé kellene, hogy irányuljon, nem az MLSZ felé”.

„A Szparinak 2015 márciusáig kellett volna rendeznie a Diego Balbinot felé fennálló tartozását, ám ennek csak 2015 májusában tett eleget – mondta Török Gábor. – Hogy gondolkodtunk-e a mérséklésen? Sajnáljuk a Nyíregyházát, mert tudjuk, hogy rendezettek a viszonyok a klub háza táján, de nincs olyan, hogy valaki »féllicencet« kap.” - így az indoklás. Indoklás, hivatalos?

- Nem hagyom annyiban - vágott egyből a közepébe Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. - Meggyőződésem, hogy mindent a hatályos jogszabályoknak megfelelően csináltunk, a csapat a pályán biztosította a helyét az élvonalban. Nyílt lapokkal játszunk, ezért is járultunk hozzá egyedüliként ahhoz, hogy az MLSZ hozza nyilvánosságra a fellebbvitelei licencbizottság határozatát, azzal, hogy ugyanakkor és ugyanott tegye közzé a klub jogászai által megfogalmazott méltányossági kérelmünket is. (Ez az MLSZ hivatalos honlapján kedden reggel nyolc óra hét perckor megtörtént, a szerk.) Méltánytalannak és jogtalannak tartom ezt az egész ügyet. A múlt keddi, elutasító határozat után személyes meghallgatást kérdem Csányi Sándor úrtól, ám még visszajelzésre sem kaptam. A hazai gazdasági élet olyan prominens személye mint ő, erre sem méltatott egy olyan tulajdonost, aki hosszú évek óta több ezer családnak biztosít megélhetést. Egy olyan tulajdonost, akinek a cége minden évben nyereséget termel, itt adózok, az itteni sportot, a magyar labdarúgást támogatom.

- Eszem ágában sincs kiszállni a fociból, mert számomra ez nem politika – tért rá a jövőre Révész Bálint. – Azért vágtam bele, hogy örömet szerezzek a Nyíregyházán és a megyében élő focibarátoknak és hogy minél több megyebeli tehetségre leljünk, minél több fiatal focistának adjunk egyfajta jövőképet. Ebben a történtek sem tántorítanak el, és ebben partnerre találtam a nyíregyházi vezetőkkel is, így a 2017/18-as bajnoki kiírásban már ismét az NB I-ben akarunk szerepelni.

– A játékosokkal maximálisan elégedett vagyok, igaz az utolsó fordulókban vereségeket szenvedtünk, ám ekkor már a licenc-ügy miatt nagy nyomás alatt voltak. Elmegyünk a végsőkig, ehhez megtesszük az első jogi lépéseket.

A tulajdonos azt is elmondta, hogy a közvetlen szakmai stáb marad, Mátyus János a vezetőedző, Balogh László a segítője és már el is kezdték a jövő évi, harmadosztályban szereplő keret kialakítását. Ez nem lesz könnyű munka, hiszen a végső elutasításig egy másik keretben gondolkodtak.

Azt is megtudtuk, hogy mivel eddig az élvonalban gondolkodtak, a klubnak új ügyvezetője van Ökrös András személyében, aki korábban a győri klubnál töltött be hasonló funkciót. Az ő rutinja, és szakmai tudása is fontos tényező lesz a folytatásban.

Visszatérve még az úgynevezett Balbinot-ügyhöz, a játékos írásbeli nyilatkozatával bírt a klub, amelyben a focista szóban megegyezett a tartozás kiegyenlítésének átütemezéséről. A klub szerint egy olyan szerződés alapján, ami a magyar jogszabályok szerint érvénytelen, semmis, így ezzel nem is kellett volna foglalkoznia az illetékeseknek. Mégis megtették úgy, hogy az információk alapján három törvényt és az MLSZ hét belső szabályzatát sértették. És akkor tegyük mellé a Balbinot-ügyet, amely során a hatályos magyar jog elé helyezték a FIFA-munkáltatói jogát, amit egy érvénytelen és hatálytalan „zsebszerződésre” alapoztak.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!