Sport

2015.07.29. 09:01

A bajnoki cím az alap - csak az a kérdés, hogy sírva vagy dalolva

Nyíregyháza - Ennek az eseménynek két hete, az NB I-es rajt előtt kellett volna megtörténnie, az élet azonban mást rendelt, és bár szóba került a méltánytalan kizárás, azért a körülményekhez képest jókedvűen telt a Szpari vasárnapi NB III-as (brrrr…) rajt előtti szurkolói ankétja.

Nyíregyháza - Ennek az eseménynek két hete, az NB I-es rajt előtt kellett volna megtörténnie, az élet azonban mást rendelt, és bár szóba került a méltánytalan kizárás, azért a körülményekhez képest jókedvűen telt a Szpari vasárnapi NB III-as (brrrr…) rajt előtti szurkolói ankétja. Vagy inkább optimistán. Mert nézzük a dolgok jó oldalát! Ha nincs a visszaléptetés, akkor most aligha olyan szavak repkedtek volna a levegőben, mint a „bajnoki cím” vagy az, hogy „tizenöt pontot verünk a mezőnyre”.

Tisztelet a kilenceknek

– A vezetőség számára nem volt kérdés, hogy folytatja-e az itt megkezdett munkát, a játékosok közül minél többet szerettünk volna megtartani – vázolta a nyáron történteket Brekk János szakmai igazgató. – Végül kilencen maradtak, nekik jár a tisztelet és a köszönet, hogy két évet a csapat visszajuttatására áldoznak a pályafutásukból, holott mindegyikőjüknek lett volna más lehetősége. Keserves bajnoki év elé nézünk, minden csapat és játékos ellenünk vívja majd élete mérkőzését, de hogy megnyerjük a bajnoki címet, afelől nincs kétségem. Annyi a kérdés, hogy sírva vagy dalolva.

Van ilyen tapasztalata is

Mátyus János népszerűségi indexe nem csökkent a szurkolók körében, sőt, inkább csak nőtt azáltal, hogy ő sem lépett le a két osztálynyit süllyedő fedélzetről. És ha már az új futballisták közül a legtöbben a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlásából érkeztek, beszélt az ezen a téren várható helyzetről is.

– Én lennék a legboldogabb, ha csupa Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatal játszana a csapatban, és ezért mindent meg is fogok tenni – szólt a mintegy háromszáz fős hallgatósághoz a vezetőedző. – De csak azért, mert valaki megyebeli és fiatal, nem fog játszani, majd csak akkor, ha leveszi a mezt a rutinosabb futballistákról. A korosztályos csapatok nagyon sok meccsét megnéztem, és valljuk be, elég rosszul állt a szénánk utánpótlás-nevelés terén, ám mintha pozitív elmozdulás lenne tapasztalható. A kizárás utáni helyzet ismerős, hasonlót éltem át játékosként a Fradinál; az akkori tapasztalatokat felhasználva talán kezelni is tudom majd. Csak a saját csapatom érdekel, nem foglalkozom azzal, hogy ki lesz a soros ellenfél, ők majd jönnek, és remélhetőleg vereséggel mennek. De hogy jövő nyáron mi leszünk a bajnokok, abban biztos vagyok.

Számmal és szám nélkül

Az utánpótlás-nevelés kapcsán szót kapott Kósa Árpád, az NYSC ügyvezetője is, aki a tehetségek elszipkázásával magyarázta az elmúlt évek „soványabb” felhozatalát, de mostanra elvileg minden feltétel adott a megtartáshoz. Ezalatt az ifjak – miként a rutinosabb újonctársaik – sorra megkapták a piros-kék mezeket. A szerződéssel rendelkezők már számmal ellátottakat, de akiké még hátul csupasz, azok is reménykednek a minél több játéklehetőségben.

Mert a bajnoki cím az alap – mondta egyikőjük a bemutatkozás közben. Csak egy kérdés van ugyebár: sírva vagy dalolva…?

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!