Sport

2015.07.01. 10:32

Két kontinensviadal, öt sportcentrumos

Nyíregyháza - Palásti Luca ott lesz a junior, további négy klubtársa pedig az utánpótlás Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - Palásti Luca ott lesz a junior, további négy klubtársa pedig az utánpótlás Európa-bajnokságon.

Jó hírt kapott Palásti Luca: utazhat a junior Európa-bajnokságra. A viadalt július 16-19. között rendezik Svédországban, Eskilstunában, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője 400 méteren indulhat.

Széles Imre tanítványa ebben az évben ugyan elmaradt a nevezési szinttől, de a tavalyi 55.34 másodperces ideje, illetve a mostani formája alapján mégis bekerült az utazó csapatba – erről Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója tájékoztatta az érintetteket. Az idén érettségiző sportoló ebben a szezonban 55.68-ig jutott, egyéni legjobbja 54.47, amelyet két éve Donyeckben, az ifjúsági világbajnokság elődöntőjében futott.

Azon a viadalon Luca a döntőbe jutott, és ott végül nyolcadik lett, ami hatalmas dolog európai, főként magyar négyszázastól. Széles Imre szerint a mostani Eb-n az elődöntőbe jutás a realitás, persze nem fedné meg érte tanítványát, ha ismét ott lenne a fináléban... Palásti Lucának az Eb-ig még egy futása lesz, a jövő héten kedden Székesfehérváron indul a Gyulai Memorialon, amely szuperliga-verseny is lsz egyben.

A juniorok előtt még jönnek az U23-asok, az ő Európa-bajnokságukat az észtországi Tallinnban rendezik a jövő héten csütörtöktől vasárnapig. Két éve a finnországi Tamperében Ónodi Dávid és Bakosi Péter képviselte a nyíregyházi színeket, előbbi, vagyis a sprinter már kiöregedett ebből a korosztályból, a magyar bajnok magasugró, a három éve junior világbajnoki nyolcadik helyezést szerzett Bakosi Péter viszont indul. Klubtársai közül további három diszkoszvető tagja a hivatalosan is kihirdetett Európa-bajnoki csapatnak: Káplár János, a két éve junior Európa-bajnok Szikszai Róbert és Kerekes Dóra is utazhat. Csakúgy, mint a versenyzők edzői, azaz Bakosi Béla és Kerekes László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!