Sport

2015.07.14. 09:08

Leveleki Bence duplája: távolban és ötösben is ötös

Nyíregyháza - Az ötösugrásban egyetlen szalag kevés volt ahhoz, hogy lemérjék a bajnok eredményét.

Nyíregyháza - Az ötösugrásban egyetlen szalag kevés volt ahhoz, hogy lemérjék a bajnok eredményét.Három aranyérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a serdülő és újonc országos bajnokságon. A háromból két elsőség Leveleki Bence nevéhez fűződik, Bakosiné Szenczi Erika tanítványa a nagyobbak, vagyis a serdülők mezőnyében távol- és ötösugrásban is az élen végzett. Különösen az ötösugrásban elért eredménye remek, a húsz méter feletti eredményre (20.18) olyannyira nem voltak felkészülve a szervezők, hogy csak húszméteres mérőszalag állt rendelkezésre, így egy másik szalagot is igénybe kellett venni, hogy le tudják mérni az eredményt. A két bajnoki cím jó ajánlólevél, hiszen Bence a hónap végén a grúziai Tbilisziben, az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon képviseli a magyar színeket.

Ugyancsak aranyéremmel gazdagodott Kiss Virág, az újonc korcsoportos versenyző (edzői: Oroszi István és Dorka Zoltán) diszkoszvetésben bizonyult a legjobbnak. A nyíregyházi küldöttség negyedik érme ezüst volt, azt a serdülő diszkoszvetők között szerezte Pinhasov Mirjam.

A teljes eredménysor elolvasható a Kelet-Magyarország július 14-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!