Sport

2015.07.05. 17:20

Leviczky, Lengyel, Blahota és Hajdu a Nyírségi Torna győztesei!

Nyíregyháza - Az utolsó fordulóban csak a B csoportban történt változás az élen állók személyében, Lengyel László győzelmével megelőzte az előtte álló Vitai Tamást, aki Pozsonyi ellen vesztett rangadót.

Nyíregyháza - Az utolsó fordulóban csak a B csoportban történt változás az élen állók személyében, Lengyel László győzelmével megelőzte az előtte álló Vitai Tamást, aki Pozsonyi ellen vesztett rangadót.

A többi csoportban mindannyian nyertek viszonylag könnyedén, így megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet 2015-ben. A legjobbak csoportjában Leviczky Tibor FIDE mester gyors nyeréssel bizonyította üldözői előtt, hogy idén ő volt a legjobb a Nyírségi Tornán. A 9 partiból megszerzett 8 pontja kiemelkedő teljesítmény, amit veretlenül ért el. Mester Gyula már nem érhette be az éllovast, habár sokáig próbálkozott ellenfele állásának szétzilálásával, de az ifjú Tóth Tamás sikeresen oldotta meg királya biztonságát, így döntetlennel zárult partijuk. Donka Péter és Gál József FIDE mesterek világossal hozták a kötelező győzelmet ellenfeleik ellen, így nem változott a sorrend két játékos között. A különdíjakat Rádai Zoltán ifjúsági, Bodrogi László Sz-Sz-B megyei és Rizsonkov Vlagyimir senior kategóriában nyerte.

A B csoportban hihetetlen izgalmak után dőlt el az eredmény az élmezőnyben, az első 5 táblán nem született döntetlen, eldőlt minden rangadó. Az éllovas Vitai Tamás vereséget szenvedett riválisától Pozsonyi Istvántól sötéttel, így megnyílt az út Lengyel László és Bartha Gábor előtt, akik nyeréssel éltek is a felkínálkozó lehetőséggel. A holtverseny Lengyelnek kedvezett, így 2013 után idén ismét ő ünnepelhetett a mezőny élén. Bartha Gábor megismételte tavalyi előkelő helyezését, holtversenyben végzett ismét a 2. helyen. Vitai vereségével visszacsúszott a 3. helyre, míg Pozsonyi győzelmével feljött a 4. pozícióba. Antal István végzett az 5. helyen szintén 6,5 ponttal, amit nyerésének köszönhetett ő is. A különdíjakat a következő játékosok nyerték: Berki Zsófi Anna női, Vágner Gergő ifjúsági, Révész István senior, Tumó Bence Sz-Sz-B megyei és Kádár Krisztián Élő nélküli.

A C csoportban dr. Blahota István győzelemmel búcsúzott a versenytől, így kiemelkedő teljesítményének köszönhetően 2.5 ponttal végzett a 2. helyezett előtt. A balkányi Szokolov Albert fél pontot szerezve megtartotta 2. helyét üldözői előtt, amelyet veretlenül ért el. Vannai László vereségével visszacsúszott az 5. pozícióba, hiszen a nagyhalászi fiatalok Kormány Szabolcs és Radvánszki Viktor megelőzték a rutinosabb ellenfelüket. A különdíjakat Nagy Bernadett Éva (leány), Kormány Szabolcs (14 éves) és Dán Marcell (12 éves) nyerte.

A gyermek csoportban Hajdu László kettős nyeréssel feledtette előző napi botlását, és egy pont előnnyel megelőzte az üldözőit. Halastyák Istvánnak és Lippai Tibornak sikerült a legjobban a hajrája az élbolyban, így ők szerezték meg az érmes helyezéseket. Blahota Réka szintén 9,5 pontot szerzett, de a holtverseny nem neki kedvezett. Réka így is szépen teljesített, hiszen ő lett a legjobb leány versenyző. A 12 évesek különdíját Kormány Gábor, míg a 10 évesekét Gyöngyi Bálint nyerte.

Végeredmény:

A csoport (9 forduló):

1. Leviczky Tibor (Debrecen) 8 pont 2. Mester Gyula (Debrecen) 7 pont, 3. Donka Péter (Debrecen) 6,5 pont 4. Gál József (Hajdúböszörmény) 6 pont, 5-6. Téglás Balázs (MTK) és Csala Imre (Kecskemét) 5 pont

B csoport 9 forduló):

1-2. Lengyel László (Tiszavasvári SE) és Bartha Gábor (Fehérgyarmat) 7 pont 3-5. Vitai Tamás (Piremon SE) Pozsonyi István (Piremon SE) és Antal István (Románia) 6,5 pont 6. Molnár János (Tiszavasvári SE) 6 pont 7-9. Molnár Gábor (Szolnok), Paszerbovics Sándor (Balkányi SE) és Vágner Gergő 5,5 pont

C csoport (12 forduló):

1. dr. Blahota István 11 pont 2. Szokolov Albert (Balkány) 8,5 pont, 3. Kormány Szabolcs (Nagyhalász) 8 pont 4-5. Radvánszki Viktor (Nagyhalász) és Vannai László (Dávid SC) 7,5 pont 6. Dán Marcell (Nyíregyházi SISE) 7 pont

D csoport (13 forduló):

1. Hajdu László (Magy) 10,5 pont 2-4. Halastyák István (Dávid SC) Lippai Tibor (Tiszavasvári SE) és Blahota Réka (Nyíregyházi SISE) 9,5 pont 5. Kormány Gábor (Nagyhalászi SE) 9 pont 6-8. Lucza Máté (Magy), Tóth Ferenc (Nagyhalászi SE) és Székely Dániel (Dávid SC) 8,5 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!