Sport

2015.07.09. 17:27

Nemzetközi extrém kerékpárosok a kisvárdai versenyen

Kisvárda – Extrémsport, zene, foci és fesztiválprogram várja az érdeklődőket Kisvárdán a LESZ–Feszten.

Kisvárda – Extrémsport, zene, foci és fesztiválprogram várja az érdeklődőket Kisvárdán a LESZ–Feszten.

- Már csak néhány apró simítás és véglegesen kialakul a pálya -  kezdte csütörtökön a déli órákban beszélgetésünket Nagy Oszkár, a pálya megálmodója, tervezője és a kivitelezésben is aktívan résztvevő. A saját erőből készült pályát legelsőnek ő tesztelte le. A késő délutáni órákban újra végigjárja, hogy a szerzett tapasztalatokat megoszthassa a versenyzőtársakkal.

– A Dirt Castle–ről elmondható – kezdte tájékoztatóját az újdonsült aranyérmes versenyző – hogy nemzetközi viszonylatban is az egyik legnagyobb pálya, mely építését is tekintve igen nehéz feladatok elé állítják a résztvevő versenyzőket. A várfaltól indulunk, amit homok „hegyek” követnek, dombok, és egy különleges akadály. A megépített hídon is keresztül kell menni. A megépített építmények, masszívak. Az első step–downnalt követően tíz métert kell lefelé ugrani, amit egy stég követ a tóig. Innen kell elindulni egy három méter magas eldobóról, majd pedig a sziget szélére érkezve még két ugrató van. Azon egy letörés és három ugrató, így áll össze a pálya. Ezen a versenyen több mint húsz résztvevőre számítunk. A hazai versenyzők közül heten veszünk részt, a többiek külföldiek. Jönnek versenyzők Ausztriából, Svédországból, Németországból, Lengyelországból és Romániából. Pénteken délelőtt 10 órától szabadedzés lesz a versenyben résztvevők számára. Szombaton délelőtt még egy edzési lehetőséget biztosítunk. Délután négy és hat óra között lesznek a kvalifikációk, mely két körből áll, s legjobb eredménnyel lehet tovább jutni. Este nyolc és kilenc között lesz a döntő, mely szintén két körös, és itt is a legjobb eredmények döntik el a verseny helyezéseit. Külön öröm számomra, hogy itthon építhettük meg magunknak saját erőből, a pénzünkből egy pályát, ami még látványában is elég nagy és változatos. Köszönöm Kisvárdának, hogy egy ilyen extrém sporteseményt támogatott, mellyel lehetőséget kapott a hazaim extrémsport nemzetközi szintű bemutatójának megtartására – mondta befejezésül a fiatal, de már nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező dirt jumpos Nagy Oszkár.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!