Sport

2015.07.06. 17:46

Strandolás helyett gólok

Nyírbátor - Több fiatalt is soraiba szólított az NB III-as nyírbátori csapat, amely két héten át napközis rendszerben készül.

Nyírbátor - Több fiatalt is soraiba szólított az NB III-as nyírbátori csapat, amely két héten át napközis rendszerben készül.

Ha azok az erények a bajnokságban is jellemzőek lesznek a Nyírbátori FC-re, amelyeket a Nyíregyháza Spartacus elleni edzőmeccsen 0–3-as állástól kezdve csillogtatott, akkor bizony nem lehet majd biztosra menni a bátoriak ellen. Az NYFC kiegyenlített az örökösföldi szaunában, pedig volt honnan visszajönni, a játékosok mégsem a hűsítő zuhanyra vagy a délutáni strandolásra gondoltak, hanem elkezdték termelni a gólokat az utolsó negyedórában, déltájban, a legpokolibb hőségben (3–3).

A háromból két gól új szerzemény nevéhez fűződött, pontosabban Baglyos Levente egyelőre próbajátékos státuszban van, Soós Tibor viszont máris bizonyította, hogy hórihorgas termetét a fejeseknél kiválóan lehet hasznosítani. Török István képességeit jól ismerik Bátorban, hiszen már volt az NB III-as csapat játékosa, most a Nagyecseden szerzett megyei II. osztályú bajnoki cím birtokában tért vissza, és azt várják tőle, hogy a Nyírgyulajba távozott legendát, Erdei Zoltánt pótolja.

Élvonalbeli „múlttal” rendelkező játékos is érkezett a csapathoz, hiszen Bagi Ákosnak jutott szerep a Szpari februári, paksi bajnokiján (1–1), ő volt azon kevesek egyike, aki érvényes játékengedéllyel rendelkezett arra a mérkőzésre. A támadó amúgy nyírbátori illetőségű, így visszatérőnek számít, csakúgy, mint Terdik Zsolt, aki amúgy teremi, de Bátorban kezdett futballozni. Ők a Nyíregyházi Sportcentrum U21-es csapatától érkeztek, miként tulajdonképpen Gál Richárd is, aki a tavaszi szezont a Szatmár Unió FC-nél töltötte, és védő létére szépen termelte a gólokat.

Azt is erősítésnek tartják Bátorban, hogy Benkő Balázs és Fabu Márton maradt a csapat kötelékében, a két futballista ugyan a Szparinál kezdte meg a felkészülését, de belekerültek abba a körbe, akikkel nem hosszabbítottak szerződést, ezt kihasználva immár nem kölcsönben futballoznak az NYFC-nél, hanem végleg szerződtették őket.

KM - BT

A teljes cikk megtalálható a Kelet-Magyarország 2015. július 7-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!