Sport

2015.08.27. 10:02

A lányok, a lányok angyalok...

Vakarcs Krisztina irányításával és négy új játékossal készül az immár NB II-es mátészalkai kézilabdacsapat.

Vakarcs Krisztina irányításával és négy új játékossal készül az immár NB II-es mátészalkai kézilabdacsapat.

Jöttek, láttak – ugyan még nem győztek, de ami késik, nem múlik. A Mátészalkai MTK női kézilabdacsapata a megyei bajnokság megnyerésével felküzdötte magát az NB II-be, és ha csak valami fatális katasztrófa nem történik, a sikerélmény sem marad el. Pláne, hogy Vakarcs Krisztina személyében olyan fiatal, ambiciózus edző irányítja a szatmári hölgykoszorút, aki bár pályakezdőnek titulálható, élvonalbeli (Makó, Goldberger) múltja jelentős tapasztalattal vértezte fel. Más kérdés, hogy a legutóbb az immár „osztálytárs” Kisvárdában megfordult átlövő finoman szólva sem a szerencse kegyeltje. Vakarcs Krisztina augusztus derekán a hetedik (!) térdműtéten esett át, mindazonáltal lelkesedése töretlen, alig egy hét kihagyás után ismét a fedélzetre áll.

– Már az előző szezonban is én irányítottam a csapatot, amely veretlenül lett bajnok, így csupán annyi történt, hogy folytatom a munkát – jelezte Vakarcs Krisztina. – Élvezem a feladatot, a lányok fiatalok, angyaliak, tele önbizalommal, ügyesek, imádják a sportágat, nem utolsósorban fogékonyak. Négy játékos igazoltunk, szeretnék legalább a középmezőnybe végezni, egyben visszacsábítani a közönséget, különösen úgy, hogy most már nincs férficsapat a városban.

A friss szerzemények közül – debreceni nevelésű balátlövő – Kerezsi Nikolett német, alacsonyabb osztályú klub után választotta a Szalkát, míg a többiek szabolcsi együttesektől érkeztek. Ugyanakkor ketten elköszöntek, ekképpen a bajnoki gólkirály Borgyos Panna sem lesz bevethető a folytatásban. A Vakarcs-társulat augusztus 3-tól egy hétig napi három napi edzéssel készült, majd némileg csökkentett („csak” napi két tréning a fejadag...) üzemmóddal hangol az idény szeptemberi nyitányára.

Névsor

A Mátészalka NB II-es női kézilabdacsapatának nyári változásai

Távozott: Borgyos Panna, Kelemen Gréta (mindkettő Debreceni VSC)

Érkezett: Kerezsi Nikolett (Németország), Jurecska Kitti (Kisvárda), Móré Katalin (Kölcsey DSE-Nyíregyháza), Dudás Georgina (Kisvárda, kettős játékengedéllyel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!