Sport

2015.08.18. 19:45

Bursa hungarica

<em>A Bursaspor labdarúgócsapata a klub sálját tartó Dzsudzsák Balázsra változtatta meg Facebook-borítóképét. Válogatottunk csapatkapitányát hétfő délelőtti aláírását követően délután mutatták be Bursában a török média képviselőinek és a szurkolóknak. A moszkvai pangás után újra pezseghet, komoly célokért küzdhet.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A Bursaspor labdarúgócsapata a klub sálját tartó Dzsudzsák Balázsra változtatta meg Facebook-borítóképét. Válogatottunk csapatkapitányát hétfő délelőtti aláírását követően délután mutatták be Bursában a török média képviselőinek és a szurkolóknak. A moszkvai pangás után újra pezseghet, komoly célokért küzdhet. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Bár utóbb a Herthával is hírbe hozták Nyírlugos szülöttét, csak Dárdai Pál ragaszkodott hozzá, így jobbnak látta a 28 éves középpályása, ha elcsábul az 5 évvel ezelőtt bajnok Bursaspor Kulübühöz.

A bursaspordabugun.com című honlap szerint 5 ezer eurót (több mint 1,5 millió forintot) kap minden pályára lépése után, a juttatásokkal együtt havi szinten 161 ezer eurót, vagyis több mint 50 millió forintot tehet majd zsebre. A 3 éves szerződés ideje alatt összesen pedig 5.6 millió eurót (1 milliárd 740 millió forintot).

Dzsudzsák Balázs szerint a Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas trióba éket ver majd új csapata, és dobogós pozícióban végez. A Bursa hungaricájának megfizetik a tanulópénzt, ismét meccsterhelést kap, amiből a válogatott is profitálhat. A Debreceni VSC, a PSV Eindhoven, az Anzsi Mahacskala és a Dinamo Moszkva után hamisítatlan török miliőbe csöppen, az ottani fanatizmus páratlan, „Mádzsárisztán Dzsudzsijáért” megvesznek majd az épülő 45 ezres ékszerdobozukra, az óriási zöld krokodillal díszített Timsah Arénára méltán büszke bursaiak. Visszalépés? Ugyan már! Nem mellékesen bursás haszonnal kecsegtet a portya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!