Sport

2015.08.24. 08:04

Ha nehezen is, de behúzták

Nyíregyháza - Rezes László duplájával hozta a három pontot a csoport élére ugró Szpari.

Nyíregyháza - Rezes László duplájával hozta a három pontot a csoport élére ugró Szpari.

Korán gólt szerezni – ez volt a Szpari jelszava szombat délután a Jászberény elleni hazai bajnokin. Nem jött össze, sőt az első negyedórában a vendégek kifejezetten jól passzolgattak és Mile Krisztián harminc méteres szabadrúgását Ovszijenko Volodimirnek bravúrral kellett szögletre tenyerelnie. A berényiek nemhogy nem vonultak sündisznóállásban, hanem többször voltak kapura veszélyesek. Sőt, jobban is játszottak, a hazaiak érthetetlenül tompán, sok hibával fociztak.

Szünet után nem sokkal az addig haloványan játszó Mohamadou Abdouraman a felső lecet találta el, majd Litkai Barna terítette le Szokol Zsoltot, amiért megkapta második sárgáját, majd a pirosat is. Az emberelőnyt Jagodics Bence nagy helyzete kezdte, a védő négy lépésről lőtt mellé. A hazaiak nagyobb elánnal kezdtek játszani. Mátyus mester (akinek szülei és testvére is ott ült a lelátón) frissített, aztán csak megszületett a hazai gól, Zoran Kostic jobb oldali beadását Pölöskey Péter a felső lécre perdítette, a visszapattanó labdát Rezes László három lépesről fejelte a kapuba. Az emberhátrányban játszó berényiek nem adták fel, vállalták a nyíltabb játékot. Szerencsére eredménytelenül.

A hajrában Rezes kapott remek labdát, elsőre ugyan a kapusba lőtt, ám a visszapattanót már közelről a kapuba gurította. Rezes közel állt a mesterhármashoz, ám az utolsó percben nagy helyzetben fölé fejelt.

A ráadásban a játékvezető Nicsenko Igort felküldte a lelátóra. A vártnál nehezebben született meg a nyíregyházi siker. Egyrészt a vendégek jól játszottak, másrészt a Szpari főként az első félidőben sok hibával játszott. Ettől agresszívabb és hatékonyabb játékra van szükség a folytatásban. Az biztos, hogy a százszázalékos Szpari a következő fordulóig a csoport élén lesz, hiszen a cigándiak szabadnaposak voltak.

Jegyzőkönyv

Nyíregyháza Spartacus–Jászberény 2–0 (0–0)

Városi Stadion, 1500 néző, v.: Kátai (Márkus, Ambrus). Spartacus: Ovszijenko – Szokol (Ramos, s, Rakovic, Törtei – Zofcák, Rubus, Abdouraman (Vámos, 61.) – Kostic, Pölöskey (Capatina, 85.) , Rezes. Vezetőedző: Máyus János.

Jászberény: Miski – Szanyi, Mile, Páles, Litkei – Lékó, Ulvecki, Tisza, Kiss (Bálint, 75.) – Ludasi (Gulyás, 59.), Nicsenko (Kállai, 78.). Vezetőedző: Nicsenko Igor. Gól: Rezes (72., 89.). Kiállítva: Litkai (51.). Jók: Zofcák, Kostic, Rezes, Törtei, illetve Mile, Páles, Ulvicki.

Mesterszemmel

Mátyus János: – Tudomásul kell venni, hogy ilyen nehéz meccsek várnak ránk. Ezzel együtt győzelmünkhöz nem férhetett kétség.

Nicsenko Igor: – A nyíregyháziaknak az élvonalban van a helyük, nem NB III-as csapat. Gratulálok játékosaimnak, férfiként fociztak!

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!