Sport

2015.08.20. 12:15

Két nyíregyházi ökölvívó is a legjobbak között

Nyíregyháza - Nagy Lajos Márk az ötödik, Kovács Zoltán Caramel a kilencedik súlycsoportjában.

Nyíregyháza - Nagy Lajos Márk az ötödik, Kovács Zoltán Caramel a kilencedik súlycsoportjában.

A World Boxing Organization (WBO) az egyik legaktívabb nagy ökölvívó világszövetség legfrissebb világranglistáján négy magyar sportoló szerepel. A Big Boxing, Nagy Lajos munkájának elismeréseként ketten is nyíregyháziak.

A legmagasabban rangsorolt magyar a kispehelysúlyú Bedák Zsolt (Ferobox Event), aki negyedik helyen áll kategóriájában. Középsúlyban Nagy Lajos Márk (Big Boxing) továbbra is az előkelő ötödik helyen áll. Nagypehelysúlyban klubtársa, Kovács Zoltán Caramel a kilencedik helyen debütált az előkelő összesítésben, ami nem véletlen, hiszen Nagy Lajos tanítványa július végén az igen magasan jegyzett, egy súllyal lejjebb Európa-bajnok Marco McCullough-ot ütötte ki Németországban. Félnehézsúlyban a ifjúsági övet birtokló Nemesapáti Norbert (Fight Night Show Promotion) is felkerült a ranglistára – ő a tizenötödik helyen mutatkozott be.

- Mindenképpen hatalmas szakmai elismerés, hogy Márk és Zoli is felkerült egy ilyen rangos szövetség listájára. Ráadásul a négy magyarból kettő versenyző nyíregyházi, pedig a mienk a legkisebb hazai promotion - summázott véleményt a szép hírről Nagy Lajos edző és menedzser.

Ami a két bunyóst illeti, Márk szeptember közepén léphet ismét szorítóba, mégpedig a profi magyar bajnoki címért Micskó Sándor (Profibox Promotion) ellen. A két ökölvívó mérkőzése kétszer elmaradt, remélhetőleg harmadszorra már nem.

Kovács Zoltánnak egy novemberi EBU-címmérkőzésre van felkérése, a találkozóról egyelőre sok konkrétum nincs, most kezdődtek el a tárgyalások. Addig persze mindketten tréningeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!