Sport

2015.08.05. 11:05

Tíz órán belül teljesített extrém vasember-táv

Nyíregyháza - Kovács Szilárd és Mészáros Edit is negyedik lett Nagyatádon a maga kategóriájában, a szenior ViniBike-csapat bronzérmes.

Nyíregyháza - Kovács Szilárd és Mészáros Edit is negyedik lett Nagyatádon a maga kategóriájában, a szenior ViniBike-csapat bronzérmes.

Úszni 3800 métert, kerékpározni 180 kilométert, végül lefutni egy maratonit, vagyis 42 195 métert. Ilyen melegben! Van rá jelző? Nem nagyon, a minimum az, hogy emberfeletti, meg az, hogy hősies.

Pedig voltak egy „páran”, akik teljesítették at ExtremeMan, vagyis a hosszútávú triatlon országos bajnokság fent vázolt távját Nagyatádon. Éppenséggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is, ahonnan a ViniBike KSE három férfi felnőtt és két férfi szenior csapatot is ki tudott állítani és akadtak még „maszek” egyéni indulók is.

Szűkebb pátriánkból Kovács Szilárd volt az egyedüli, aki tíz órán belül teljesítette a mindent egybevéve 226,995 kilométeres távot. A sportolói berkekben Cycóként ismert triatlonos számára a 9:53 órás időeredmény kategóriájában, vagyis a 40-44 évesek között a negyedik helyhez volt elegendő, a dobogóról alig 13 perccel maradt el, abszolútban pedig a huszadik pozícióban zárt.

Hasonlóképpen járt a hölgyeknél induló, élete első ExtreMan-távját teljesítő Mészáros Edit, aki kategóriájában (ugyan hölgyről van szó, de muszáj leírni), a 40-44 évesek között ugyancsak negyedik lett, az abszolút viadalt pedig a 32. pozícióban zárta. A maga korosztályában bekerült még az első tíz közé a 45-49 évesek között versenyző Vinnai József is.

A nyíregyházi csapatok sem vallottak szégyent, sőt! A szeniorok között a Hegyi Lóránd, Szabó Gyula, Vinnai József trió felkapaszkodott a dobogóra, míg a felnőtt kategóriába nevezett három csapat közül a Kovács Szilárd, Ivancso Béla, Süvöltős Bence összetételű egység érte el a legjobb helyezést, ők ötödikek lettek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország augusztus 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!