Sport

2015.08.25. 16:56

Unalmas már ez a húszéves történet

Kisvárda - Goran Kopunovics nem gondolta volna két évtizede, hogy a magyar futball azóta is legnagyobb sikerét élik át.

Kisvárda - Goran Kopunovics nem gondolta volna két évtizede, hogy a magyar futball azóta is legnagyobb sikerét élik át.

Dőlt belőle a szó, és érdemes volt odafigyelni arra, amit mond. Goran Kopunovics, a Siófok edzőjeként járt szombaton Kisvárdán, és ha már itt volt, az NB II-es bajnokit követően rákérdeztünk: most, hogy éppen húsz éve szerezte a Ferencváros színeiben azt a gólt a belga Anderlecht ellen, amellyel a Fradi a magyar klubok közül először került a Bajnokok Ligája főtáblájára, gyakrabban gondol-e arra az időszakra, mint máskor.

– Éppen vasárnap volt napra pontosan húsz éve, hogy a hazai egy egyes döntetlennel kiharcoltuk az Anderlecht elleni továbbjutást – mondta a szerb szakember. – Ha akarnám, sem tudnám elfelejteni, hiszen mostanában nagyon sok újságíró kérdezett az 1995-ben történtekről. Megmondom őszintén, nagyon unom már a témát. Nem azért, mert szégyellnünk kellene, ami történt, hanem mert még mindig ez az utóbbi két évtized legnagyobb magyar futballsikere. Harminc éve nem voltunk világbajnokságon (igen, többes szám első személyt használt a szerb, de a jelek szerint magyar fejjel gondolkodó korábbi csatár, a szerző), nem beszélve az Európa-bajnokságról, húsz év alatt csak egyszer ismétlődött meg, hogy magyar csapat a BL-főtáblára került. Amikor mindezt átéltük, azt hittem, hogy három-négy évente előfordul majd ilyesmi, és azok a csapatok jelentik majd az aktuális témát, ehelyett még mindig bennünket ünnepelnek. Kívánom minden magyar labdarúgónak, hogy éljék át, amit mi, nem kell mást tenni, csak dolgozni. Nagyon sokat...

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!