Sport

2015.09.15. 19:40

A japán televízió stábja nyíregyházi forgatással is népszerűsíti a kézilabdát

Nyíregyháza - Mekaruról riportfilm készült, nyíregyháziak is megszólaltak.

Nyíregyháza - Mekaruról riportfilm készült, nyíregyháziak is megszólaltak.Nem volt nehéz nem észrevenni az ázsiai kamerást. Főként, amikor bele­gabalyodott a labdafogó hálóba, és egy nagyot zakózott a Bem-iskola csarnokában a szombat esti kézimeccsen. Nem volt egyedül, hiszen négy japánt is láthattunk az NYKC–Fradi második vonalbeli rangadón. Az egyiket a hazaiak szerelésében, hiszen Mekaru Atsushi a szezonban a nyíregyháziakat erősíti. Három honfitársa éppen miatta érkezett Nyíregyházára. Dolgozni, hiszen egy japán tévé stábját alkották.

A tolmácsolásban Nemes Roland segített, akit hazánkban és japánban is ismernek a kézilabdázók. Itthon játszott a Veszprémben, Balatonfüreden, majd tizenhat éve utazott ki Japánba. Jelenleg a Univer­sity of Tsukuba oktatója, és különböző a japán válogatottaknál dolgozott. Öt esztendeje a 20. női és férfi főiskolai világbajokságon a japán női csapat segítőjeként járt már Nyíregyházán. Most Mekaru menedzsereként kísérte el a tévéseket, és már vissza is utazott az ázsiai országba.

A tévések pénteken érkeztek, szuper felszereléssel. Riportfilmet készítenek honfitársuk mindennapjairól, így voltak edzésen, a Brekk Fitnessben, a sóstói Fürdőházban, és persze a szombati mérkőzésen.

A sportág népszerűsítése

A találkozó előtt és után számos riportot készítettek többek között nyíregyházi sportvezetőkkel, játékosokkal. Az egész egyébként a sportág népszerűsítéséről szól, és ebből Mekaru is alaposan kiveszi a részét. A játékos a bajnoki szünetekben, nyáron és télen rendszeresen edzőtáborokat szervez Japánban gyerekeknek. A japánok egyébként nagyon jól érezték magukat Nyíregyházán, kedden már ők is hazaindultak. Úgy köszöntek el, hogy sayonara, azaz viszlát.

KM-ML


Nyíregyháza - Az első félidőben mindössze hat gólt kapott a remekül védekező Nyíregyházi KC. tovább »

Nyíregyháza - Ez nem volt semmi. Szombaton este rangadóval nyitott a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabda csapata, hiszen a szintén az első helyet megcélzó Fradi volt a vendég. tovább »

Nyíregyháza - Elsősorban védekezésben szeretne előbbre lépni a Fradi elleni rajtra készülő NYKC. tovább »

Nyíregyháza - Bemutatták a Nyíregyházi KC új, japán szerzeményét, Mekaru Atsushit. tovább »

Négy, három, kettő, egy. Szeretném, ha a szeptemberben rajtoló, jövő májusban véget érő szezon befejeztével így festene a nyíregyházi másodosztályú kézilabdacsapat bajnoki helyezéseinek sormintája. Tarnavölgyi Gergely jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!