Sport

2015.09.22. 14:16

Duplázik a bajnok

Nyíregyháza - Az idei legeredményesebb magyar atléta, Márton Anita is indul a szombati Nyírség-kupán.

Nyíregyháza - Az idei legeredményesebb magyar atléta, Márton Anita is indul a szombati Nyírség-kupán.

Az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán, a horvát színekben versenyző Varga Roland, a nyíregyháziak junior Európa-bajnok és friss U23-as Eb-bronzérmese, Szikszai Róbert. Három olyan diszkoszvető, akiket a kontinens bármelyik versenyén szívesen látnának, így persze a szombati Nyírség-kupa fényét is emelik majd.

Evidens, hogy a férfi diszkoszvetés lesz a Tiszavasvári úti dobócentrumban esedékes viadal fő versenyszáma – derült ki a keddi sajtótájékoztatón, amelyen Vas László, a rendező Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakágának vezetőedzője a dobók idei eredményességét is méltatta, és annak a reményének is hangot adott, hogy a Nyírség Kupa közel kétszáz érméből minél többet szereznek majd meg a hazai versenyzők.

Merthogy a gyermektől a veteránig valamennyi korosztályban rendeznek versenyeket súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajításban és kalapácsvetésben. Idény vége van, így az oldott hangulat garantált, de a többség nagyon komolyan veszi majd a fellépést.

– Az egész idény alatt sérülésekkel küszködő gerelyhajító, Rivasz Tóth Norbert junior csúcskísérletet jelentett be, annyira jó formában érzi magát – mondta a hatodik alkalommal kiírt verseny ötletgazdája, Kerekes László. – A fedett pályás Európa-bajnok, világbajnoki negyedik súlylökő, Márton Anita két versenyszámban is indul, diszkoszvetésben szeretne hatvan méter feletti eredménnyel kirukkolni. És persze a mi fiainktól, lányainktól is azt várom, hogy ne csak levezető jellegű versenyként tekintsenek a szombati fellépésre.

A Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos versenynaptárában is szereplő 6. Nyírség-kupa szombaton 10.30-kor kezdődik egyszerre több dobókörben, az esemény csúcspontjának tekinthető férfi diszkoszvetés és női súlylökés egyaránt 15 órakor veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!