Sport

2015.09.27. 09:23

Ez is ritka: holtverseny diszkoszvetésben

Nyíregyháza - Kővágó Zoltán és Varga Roland között nem volt, ami döntsön, Márton Anita mindkét számát megnyerte.

Nyíregyháza - Kővágó Zoltán és Varga Roland között nem volt, ami döntsön, Márton Anita mindkét számát megnyerte.

Akik esetleg aggódtak amiatt, hogy a zord, esős időjárás miatt elmaradna a 6. Nyírség-kupa dobóviadal, azok nem ismerek a szakágak (súlylökés, gerelyhajítás, diszkoszvetés) képviselőit, akik egyszóval: megszállottak. Így aztán a máskor oly’ szép időben esedékes versenyen a mostoha körülmények ellenére is nevezési is indulási csúcs született.

A gyermektől a veteránig valamennyi korosztály képviseltette magát, de a figyelem azért a sztárokra összpontosult. Az idei évben a felnőtt a súlylökésben szerzett Európa-bajnoki címével és a világbajnoki negyedik helyezésével az esztendő legeredményesebb honi atlétájának számító Márton Anita két versenyszámban is megmutatta magát. Diszkoszvetésben arra készült, hogy hatvan méter fölé kerül, és bár ez nem sikerült neki, a Nyíregyházi Sportcentrum kitűnősége, Kerekes Dóra előtt így is magabiztosan nyerte a versenyszámot. Súlylökésben is érződött a mosolygós höly teljesítményén az idény vége, de a 17.71 méteres eredménye miatt azért nem kell szégyenkeznie.

A női súllyal párhuzamosan vette kezdetét a férfi diszkoszvetők viadala. A „tagbaszakadt” sportemberek látványa lenyűgöző volt, hát még azt szemlélni, hogy kezükből hatvan métert fölé száll a diszkosz. Kétszer is, ráadásul hajszálra ugyanoda: az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán és az immár horvát színekben versenyző Varga Roland is 60.04-ig jutott. Mivel minden versenyzőnek csak a legjobb kísérletét mérték le (az ilyen jellegű viadalokon mindenkinek van egy táblája, ami mindig a legnagyobb dobést jelzi), a jobb második kísérlet nem lehetett döntő. Így aztán holtversenyt hirdettek a felek között – így volt az igazságos.

Sajnos, a nyíregyháziaknak ezúttal nem ment valami jól, Szikszai Róbert a negyedik Káplár János az ötödik helyen zárt.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!