Sport

2015.09.04. 09:47

Nagyhalászi edzés vs. teljesítmény: mint a Budaházi-féle házikolbász és a bolti lecsókolbász

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az lenne a nagy durranás, ha a Kemecse a listavezető otthonában is megőrizné veretlenségét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az lenne a nagy durranás, ha a Kemecse a listavezető otthonában is megőrizné veretlenségét.

Akik a szezon előtt megmondják a tutit, alighanem most bujdosásra adnák a fejüket. Kevesen találták volna telibe, hogy a megyei első osztályú bajnokság negyedik fordulójának veretlenül „fut neki” a Kemecse. Az a csapat, amelynek háza táján a nyárom romból próbáltak várat építetni, elvégre az előző idényben bevetett keret tagjai a szélrózsa minden irányába szétszéledtek. A vezetőség a „siheder korában”, anno, a Sényő második vonalbeli együttesét irányítva olykor meglehetősen vehemens Falatovics Lászlóval karöltve gyakorlatilag a nulláról kezdte a munkát. A tréner, a régi szép időkben a fegyelmi bizottsággal is összerúgta a port: felettébb emlékezetes alakítása volt, amikor Dubraviczky játékvezetőt küldte el melegebb égtájra egy elbukott meccs után... Tízezer forintja bánta a drasztikus beszólást. Azóta, persze a tréner csendesebb üzemmódra váltott, jobbára azon mesterkedik, hogy altató nyilatkozataival mély álomba szenderítse a soros ellenfeleket. Más kérdés, mennyien dőlnek be neki, az viszont kétségtelen, eleddig hatékonyan dolgozik Kemecsén. Ugyanakkor az élen nyomuló Tiszakanyár otthonában minden turpisságára szükség lesz neki, és persze „fiainak”, hogy megússza zakó nélkül a vasárnapi fellépést. A házigazdának is iparkodni kell, ha a táblázat tetején kívánja kihúzni az elkövetkező napokat, mivel a második helyen tanyázó Sényő-Carnifex országos esélyesként fogadja a lelkes, mindazonáltal a megkapaszkodásért hajtó Nagyhalászt. Ezt meccset közvetíti online az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság.

Nem veszett még a múlt homályába, amikor a Tiszavasvári–Tiszalök szomszédvári rangadó kimenetele megjósolhatatlannak tűnt. Tetszik, nem tetszik, momentán változott az ábra. A vendégek szenvednek – pontot, illetve gólt, még nem szereztek, ellenben már tízet kaptak. Így aztán egy hazai bukfenc a meglepetés erejével hatna.

Bezzeg a szatmári csörte húzósabbnak ígérkezik. Az újonc Nagyecsed jól muzsikál, míg a Szatmár Unió a Nyírgyulaj elkalapálásával melegített a mérkőzésre. Mindeközben – na ezt sem gondolta volna senki – a mindhárom találkozón elhasaló Baktalórántháza szeretne elmozdulni a tizennegyedik (!) pozícióból. A jól induló Tuzsérral szemben azonban mindez rázós vállalkozás lesz. Miként az is benne van a pakliban, hogy bármilyen acélos az Ibrány, a megbízhatóan muzsikáló Szakollyal meggyűlhet a baja.

4. forduló (kezdés: 16 ifi: 14): Szakvezetői várakozások

Szombat

Baktalórántháza (14.)–Tuzsér (3.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Kell a gól! A sikertelen rajt következményeként a csapaton belül érzek némi feszültséget, amennyiben a hét végi mérkőzésre lehiggadunk és minden idegszálunkkal a játékkal foglalkozunk, ebben az esetben a bajnoki címvédő ellen megkezdhetjük a felzárkózást.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Nem a legjobbkor találkozunk a Baktával, amely hazai pályán nyilvánvalóan mindent el fog követni, hogy megszerezze első győzelmét. Ezért biztos, hogy nagy lesz rajtunk a nyomás, de tartom magunkat taktikailag olyan felkészült csapatnak, amely meg tudja oldani a feladatot. Akkor pedig ponttal, pontokkal térhetünk haza.

Tiszavasvári (11.)–Tiszalök (16.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az elmúlt fordulóban megszereztük első – görcsoldó – győzelmünket, ami reményeim szerint jó hatással lesz a fiúkra. Az előttünk álló mérkőzés szomszédvári rangadó lesz, de felkészülésünkben ez semmilyen változást nem jelent, ez is egy mérkőzés amit meg szeretnénk nyerni szurkolóink előtt. A Tiszalök beragadt a rajtnál, de az eddigi eredményei nem téveszt meg minket, ugyanis egy meccsre minden csapat feltudja magát szívni. Azt tudom mondani, harcos, kemény meccsen megszerezzük a három pontot.

Kovács János, tiszalöki edző: – Szomszédvári rangadó előtt állunk. Úgy készülünk a heti edzéseken, hogy ezt valamennyi játékos átérezze. Remélem sikerül, és szombaton mindenki spártaiként fog küzdeni a győzelemért.

Nyírgyulaj (5.)–Gyulaháza (8.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Hatalmas pofon után kell felállnunk, de csapatunk van annyira érett, hogy mind a sikert, mind a kudarcot helyén tudja kezelni. Vasárnap estétől már csak a következő feladatra koncentrálunk, és annak ellenére, hogy gondjaink nem csökkentek, sokkal inkább szaporodtak, a győzelem igényével lépünk pályára.

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – A csoport egyik legmasszívabb csapatához látogatunk, akkor is ez a véleményem, hogy jól tudom, mi történt a legutóbbi fordulóban. Ha sikerül semlegesíteni az ellenfél atomcsatárait, képesnek tartom a magunkat a pontszerzésre.

Nagyecsed (6.)–Szatmár Unió FC (9.)

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Meglepő volt a Szatmár Unió legutóbbi nagy különbségű győzelme a Gyulaj ellen, ez mindenképpen figyelmeztető számunkra. Úgy gondolom, nagyon jó a kapcsolat az ecsedi és gyarmati egyesület között, két edzőmeccset is játszottunk egymással a felkészülés során. Egyszer mi, egy ők nyertek, itt az ideje, hogy felénk billenjen a mérleg nyelve!

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Most kell szerénynek maradnunk! Ugyanakkor át kell mentetünk a jó formánkat a folytatásra, mert ennek a csapatnak már nem csupán az oroszlánkörmeit illene mutogatni...

Ibrány (4.)–Szakoly (7.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Az eddig elvégzett munkánk mennyiségi és minőségi részére sem lehetett panasz, de a sényői vereségünk még keményebb hozzáállásra ösztökél bennünket. Erős Szakolyt fogadunk, ezért nehéz mérkőzésre számítok.

Hokk Béla, szakolyi edző: – El kell ismerni, ellenfelünk erősebb játékoskerettel rendelkezik, éppen ezért, csak fegyelmezett, taktikus teljesítménnyel reménykedhetünk a kedvező eredmény elérésében.

Sényő-Carnifex (2.)–Nagyhalász (13.)

Ember Roland, sényői edző: – Az ilyen meccseknek is megvan a maga nehézsége, ráadásul nem is kicsi. Egy eredmény elfogadható, a győzelem, ami ha sikerül, az természetes. Ha nem, akkor pedig behúzhatjuk a nyakunkat...

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Sajnos a hétköznapi ígéretek, fogadalmak, edzésmunkák és a hétvégi teljesítmények között olyan nagy különbség van, mint a nagyhalászi Budaházi-féle házikolbász és a boltokban kapható lecsókolbász között. Nyilván nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de reménykedünk a tisztes helytállásban az „újoncóriás” otthonában.

Tiszakanyár (1.)–Kemecse (12.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Hazai pályán csak a győzelemben szabad gondolkodnunk, viszont ehhez az egész csapatnak bátor és agresszív játékot kell produkálnia! Egyetlen mérkőzés sem könnyű, ez sem ígérkezik annak.

Falatovics László, kemecsei edző: – Az idegenbeli pontszerzés után készülünk a listavezetőhöz.

Mándok (10.)–Mátészalkai MTK (15.)

Borza László, mándoki edző: – Senkit ne tévesszen meg, hogy a Szalka még nem szerzett pontot, ettől függetlenül nekünk hazai pályán győzni kell.

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Reméljük a legjobbakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!