Sport

2015.09.15. 11:01

Serdülő fiúk: dobogóra, fel!

Nyíregyháza - Leveleki Bence két elsőséggel járult hozzá a fiúcsapat összetettbeli második helyéhez.

Nyíregyháza - Leveleki Bence két elsőséggel járult hozzá a fiúcsapat összetettbeli második helyéhez.

A felnőttekével párhuzamosan a serdülők csapatbajnokságát is megrendezték Székesfehérváron. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői valamennyi kategóriában egy-egy helyezést javítottak tavalyi pozíciójukon, a fiúk harmadikból másodikok lettek, a lányok is előreléptek, így az összetettbeli helyezés is javult egyet, hatodik lett a nyíregyházi csapat.

Egyénileg Leveleki Bence tette hozzá a legtöbbet a jó szerepléshez, hiszen az európai olimpiai fesztiválon (EYOF) távolugrásban hatodik versenyző az egyéni csúcsától mindössze három centivel elmaradva végzett az élen fő versenyszámában. Ha a most elért 692 centis eredményt Tbilisziben is sikerült volna megugrania Bencének, akkor most gazdagabb lenne egy EYOF-ezüstéremmel... Bakosiné Szenczi Erika tanítványa emellett megnyerte az ötösugrást is, és tagja volt négyszer százas váltóban második helyen végzett NYSC-stafétának.

A nyíregyháziak három egyéni bronzérmét a dobók szerezték: Tóth Balázs súlylökésben és diszkoszvetésben, Pinhasov Mirjam diszkoszvetésben végzett a harmadik helyen.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 16-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!