Sport

2015.10.08. 19:53

Jobban nem is alakulhatott volna

Nyíregyháza - Veres Amarilla két érmet szerzett a világbajnokságon, és nem lehet gond, ha tartja a szintet.

Nyíregyháza - Veres Amarilla két érmet szerzett a világbajnokságon, és nem lehet gond, ha tartja a szintet.

Ettől rosszabb ne legyen! Veres Amarilla első felnőtt világbajnokságán mindjárt két érmet szerzett. A Nyíregyházi VSC kerekesszékes vívója az Egerben rendezett vb-n előbb kard egyéniben, majd a párbajtőrcsapat tagjaként végzett a harmadik helyen – utóbbi fegyvernemben hatodikként zárta a „szólóban” kiírt viadalt.

Abszolút nem mellékesen, a kvalifikációs ranglistán eddig szerzett pontjai alapján szinte biztos résztvevője a 2016-ban esedékes riói paralimpiai játékoknak.

A jól végzett munka öröme

– Nagyon elégedett vagyok, ennél jobban nem alakulhatott volna a verseny, elsőre tökéletesnek mondható eredményeket értem el – nyilatkozta a jól végzett munka örömével Veres Amarilla.

– Egy kis szerencsével akár a párbajtőr egyéniben is érmet szerezhettem volna, de majd legközelebb. Fontos volt továbbá, hogy amit az edzőmmel előre megbeszéltünk, meg tudtam valósítani. Itt köszönöm meg mesteremnek, Pákey Bélának, hogy ilyen szép szerepléshez segített, nélküle biztos nem sikerült volna így a világbajnokság. Ráadásul nem kevés tapasztalattal gazdagodtam, amelyek később hasznomra lehetnek. Eljött például egy kínai lány, akit eddig soha nem láttunk, és rögtön megnyerte a párbajtőrt. Éppen ellene szenvedtem vereséget a négy közé jutásért; más stílust képvisel mint az európaiak, de még egyszer nem fog meglepni! Arra ugyanis feltétlenül alkalmas volt a vb, hogy feltérképezzük a teljes mezőnyt, ez előny lesz a folytatásban.

Ahogy fentebb megpendítettük, Veres Amarilla számára Rio de Janeiro a legfőbb úti cél. Biztosan halad ezen irányba, ha nem csúszik be semmi váratlan gikszer, megmutathatja magát a paralimpián.

– Hatodik helyen vagyok a ranglistán, kicsit visszacsúsztam, mert a világbajnokságon látott két kínai megelőzött. Az első tizenkettő jut ki Rióba: négy világkupa után a jövő tavaszi Európa-bajnoksággal zárul a kvalifikációs időszak, valamennyi alkalommal a nyolc közé jutás a terv. Magyarul tartani kell a szintet, és akkor nem lesz gond.

Beutazhatja a világot

Mindeközben nem akármilyen lehetőséggel rukkolt elő Pákey Béla, az NYVSC edzője.

– A világbajnokságon női kardban sajnos nem tudtunk indulni a csapatversenyen, mivel jelenleg nincs női B kategóriás magyar vívó, pedig biztos éremesélyesek voltunk. Éppen ezért Nyíregyháza és környékén keressük azt a fiatal kerekes székes hölgyet, aki szívesen vállalná a közös edzésmunkát Veres Amarillával és Tarjányi Istvánnal. Amit cserébe kapna az elvégzett edzésmunkáért: tagja lehetne az éremesélyes magyar csapatnak, beutazhatja a világot, a sport által megváltoztathatja a saját életét. Az edzésre utazás költségében tudunk segíteni, ha szükséges.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!