Sport

2015.10.14. 11:15

Nyíregyházi Kosársuli - Elvárható a bátorság és a pontosság

Nyíregyháza - A győzelmek mellett az is fontos, hogy ki léphet a pontgyáros kulcsemberek helyére.

Nyíregyháza - A győzelmek mellett az is fontos, hogy ki léphet a pontgyáros kulcsemberek helyére.

Attól, ahogy a Nyíregyházi Kosársuli kezdte a bajnokságot – tehát két meccsen két győzelemmel – jobbat nem is lehetne kívánni. De vajon a mutatott játék is ekkora elégedettségre ad okot?

– Van mit javulnunk, és látjuk, hogy az ​erőnlét és a játék terén is hol kell előrelépnünk – felelte Farkasinszki Gyuláné az amatőr női NB I-ben szereplő csapat edzője. – Ugyanott tartunk, mint tavaly és már jó ideje, hogy a pontok nagy részét két ember, Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya szerzi, kétségtelen, ez kényelmes helyzet a többiek számára. Ugyanakkor keressük a megoldást, hogy mi legyen akkor, ha ők nincsenek, vagy valami oknál fogva nem lehetnek a pályán.

Ami azt illeti, a Szegedi KE elleni vasárnapi fellépés erre jócskán lehetőséget adott, hiszen a 29–7-es első negyedet követően bőven lehetett kísérletezni.

– Ez így is történt, kipróbáltunk másokat is irányítóban és centerben is – utalt a végül 76–59-re megnyert bajnoki jellegére Farkasinszkiné. – A többiektől is éppúgy elvárnám a bátorságot és a pontosságot, mint a két pontgyárosunktól, persze, ez egy hosszabb folyamat, de az ilyen meccsek, és ez e heti főiskolás bajnokik pontosan alkalmasak a feladatra. Dia így is pörgött ezerrel, ő nagyon élvezte a játékot, Orsi elvégezte a kötelezőt, aztán kívülről szurkolt annak, hogy a tanítványainak is számító kicsik miként teljesítenek.

Ugyan páros létszámú a Keleti csoport mezőnye, a Cegléd II visszalépése miatt minden fordulóban van két szabadnapos csapat, az NYKS-re éppen a hétvégén vár az ebből adódó első ilyen jellegű pihenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!