Sport

2015.10.22. 18:40

Örömautózás és ádáz csata várható a dobogós helyezésekért

Máriapócs - Az Eb-bronzérmes Szabó Krisztián és Luigi versengése párját ritkító lehet.

Máriapócs - Az Eb-bronzérmes Szabó Krisztián és Luigi versengése párját ritkító lehet.

A sok versenyt és nagy csatákat megélt RabócsiRing olyat kínál péntekre és szombatra, ami még nem volt, és igazi kuriózumot jelenthet a ralikrosszt kedvelők számára. Az országos bajnokság zárófutamán a Super 1600-as kategóriában a dobogós helyezések eldöntése parázs csatákat ígér, ám a főszerepet két olyan pilóta játszhatja, akik már ebbe az éremosztásban nem szónak bele. Egyikük az a Szabó Krisztián, aki az elmúlt hét végén Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, ami a szakág eddigi legnagyobb magyar sikere. Először indul majd haza bajnokin és Máriapócson. A másik versenyző már ismeri a RabócsiRinget, és az egyik kedvence. Luigi, azaz Lajos Gyula is indult az Európa-bajnoki sorozaton.

Három keréken landolt

– Az első két selejtező után a hetedik helyen álltam, a harmadikban egy ugratónál a levegőben meglöktek, három keréken landoltam, és felborult az autó – kezdte visszapillantását – Luigi. – A szerelők egész éjjel melóztak és összerakták az autót, amivel vasárnap az esőben és a sárban negyedikként, az abszolút hatodik időt autóztam. Ez nagyon pozitív, esőben remek az autó, egyre jobban összeérünk. Összességében vidáman tértem haza, és így is várom a máriapócsi versenyt.

– Három géposztályban, három autóval szeretnék indulni – folytatta a népszerű pilóta. – A Super Toruringcsarsban egy Pumával és egy Golffal, a Super 1600-ban pedig a Škodával. Mivel két versenyt kihagytam, így már nincs esélyem az összetettbeli dobogóra. Viszont győzni szeretnék. Ehhez persze Szabó Krisztiánnak is lesz egy-két szava. Nagyon várom, hogy magyar pályán versenghessünk egy jót, aminek bizonyára a nézők is fognak örülni – így Luigi.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!