Sport

2015.11.07. 14:25

Sportos város Nyíregyháza

Nyíregyháza - Dr. Szabó Tünde örömmel tapasztalta, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen szépülnek a létesítmények.

Nyíregyháza - Dr. Szabó Tünde örömmel tapasztalta, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen szépülnek a létesítmények.Szombat délelőtt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Kovács Ferenc polgármester, valamint Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője társaságában a szabolcsi megyeszékhely sportlétesítményeiben tartott terepszemlét. A helyszíni bejárást, illetve a sóstói fejlesztések megtekintését követően sajtótájékoztatón számoltak be tapasztalataikról.

– Öröm számomra, hogy személyesen is átérezhettem, Nyíregyháza egy sportos város – taglalta a város szülötteként tulajdonképpen hazalátogató dr. Szabó Tünde. – Ez annál is fontosabb tényező, mert szükség van az egészséges életmódra, az lenne az ideális, ha a mindennapok részét képezné a mozgás. Ennek érdekében történnek a látványos eredményekkel járó fejlesztések, melyek a jövőben is folytatódnak. A reformok elengedhetetlenek, a következő időszakban arra fókuszálunk, hogy minél több létesítmény épüljön, vagy megújuljon, ami nem csupán az élsport, a nagy tömegeket igényeit is szolgálja. A modern városok programban helyet kapott Nyíregyháza is, ami segíti a tervek végrehajtását. Az elmúlt évek erőfeszítésének köszönhetően harminc százalékkal nőtt az igazolt versenyzők száma, ugyanilyen arányban az edzők létszáma, miként jó néhány új egyesület alakult.

Dr. Kovács Ferenc kiemelte, hogy többek közt a kondiparkok kialakításával buzdítják sportolni a helyieket. Mindazonáltal a fő csapásirány, persze a kiemelt projektek kezelése.

– Mindig örömmel fogadjuk Szabó Tündét, most különösen, mivel régen láttuk. Komoly eredményekről tudtunk beszámolni: a mint ismert, a terempsortok fellegvára, a bujtosi csarnok felújítása márciusban befejeződik, a Városi Stadionban pezseg az élet, a Tiszavasvári úti komplexummal pedig komoly elképzeléseink vannak, atlétikai központ létesítése szerepel a tervek között és akkor még az úszósportról nem is beszéltünk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!