Sport

2015.11.11. 09:45

Szenzációs futballhangulat van Ibrányban, menetel a csapat

Ibrány - Menetel az Ibrány: tetőfokán a hangulat, sikerre éhes a megyei első osztályú futballcsapat.

Ibrány - Menetel az Ibrány: tetőfokán a hangulat, sikerre éhes a megyei első osztályú futballcsapat.

Noha az ibrányiak egy langymeleg augusztus végi napon megcsúsztak a Sényő-Carnifex otthonában, azóta viszont a hideg rázhatja az ellenfeleket. Mármint, amikor a megyei első osztályú bajnokságot vezető Tisza-parti futballcsapattal találkoznak. A Gerliczki-legénység ipari mennyiségben termeli a gólokat, no meg a győzelmeket. Hétszer nyertek zsinórban, éppen a legutóbbi körben, a legfőbb riválissá előlépett Nagyecseddel szemben idegenben elért döntetlennel zárult le a csaknem két hónapos szíveket bizsergető sorozat.

– Ha rosszul mennek a dolgok, akkor azt szokták mondani, hogy a fejétől bűzlik a hal – elmélkedett Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – Ebben az esetben viszont a mi halunk nagyon jó illatú! Móré Zoltán elnök, Trencsényi Imre alpolgármester és Sipos Tibor alelnök olyan feltételeket teremt a csapat számára, aminek következtében nekünk csak a feladatunkra kell koncentrálnunk, ráadásul mindezt teljesen a háttérből teszik, hiszen a rendezvényeinken kívül csak az edzések előtt találkozunk velük, az öltözőnkben még nem jártak. A nyári keret átalakításunk is tökéletesen sikerült, mert eddig is kiváló játékosaink voltak, de az újakkal kiegészülve alkotnak egy igazán kreatív és sikerre éhes társaságot.

Gerliczki Máté nem felejtette el megemlíteni egy ugyancsak fontos tényezőt.

– Ibrányban most szenzációs futballhangulat van, legutóbb Nagyecsedre, amely több, mint száz kilométer, trombitával, dobokkal, zászlókkal, körülbelül százan kísértek el bennünket. Úgy látom mára már senkit nem érdekel, hogy nincs helyi illetőségű játékosunk, ugyanis ezek a srácok dupla ibrányi szívvel űzik-hajtják a sikereket hétről-hétre.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!