Sport

2015.12.22. 16:51

A kétfrontos harc hátulütői

Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj ősszel megfizette a tanulópénzt, és tavasszal is akadhatnak nehézségek.

Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj ősszel megfizette a tanulópénzt, és tavasszal is akadhatnak nehézségek.Egészen speciális helyzetbe csöppent a Nyírgyulaj. A megyei első osztályú egylet mellett az élvonalban domborító futsal legénység legalább akkora, ha nem nagyobb energiák mozgósítására kényszeríti az illetékeseket – no meg természetesen a mindkét színtéren bevetett futballistákat. A kettős harcnak akadnak hátulütői, amit jól példáz az őszi produkció.

– A nyáron sikerült megerősíteni a játékoskeretet, a felkészülés pedig tervek szerint alakult – részletezte a történteket Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – A szezon elején kifogástalannak nevezhető szereplésünk: három héten keresztül vezettük a tabellát, ami az egyesület életében még egyszer sem fordult elő. A nyolcadik fordulótól kezdve viszont olyan mértékű sérüléshullám sújtott minket, amit edzői pályafutásom során még egyszer sem tapasztaltam. Előfordult olyan meccs, a Szakoly ellen, amelyen egy teljes kezdő csapatnyi futballista hiányzott. Mindeközben az élvonalban érdekelt futsalcsapat elsőbbséget élvezett, ennek következményeként a nagypályás edzésmunka szinte a nullával volt egyenlő. A kettős terhelés nehezen bírtuk, mert hiába működtetjük lassan két éve párhuzamosan a két együttest, az NB I teljesen más kávéház, mint az NB II. Heti két-három edzésre feltétlenül szükség van ahhoz, hogy megálljuk a helyünket a legjobbak között a futsalbajnokságban. A megye egyben mindenképpen javítani kell a védekezésen, hiszen annyi gólt kaptunk ősszel, mint a korábbi években az egész szezon során. A támadójátékkal elégedettek lehetünk, viszonylag sokszor találtunk a kapuba, de ezen a téren is akadnak hiányosságok, sok gól benne maradt a lábakban...

Nem kevés fejtörést okoz a gyulajiaknak, hogyan préseljék ki a lehető legtöbbet az aktuális évadból.

– Nagyon sokat meditáltunk azon, hogy a kétfrontos harcot miként tudjuk minél eredményesebben megvívni – magyarázta Lukács Tibor. – Azt gondolom, ősszel megfizettük a tanulópénzt. Nagyban befolyásolhatja a megyei első osztályú csapat teljesítményét, hogy a futsalban bejutunk-e a felsőházi rájátszásba, vagy a kiesés ellen kell küzdenünk. Előbbi esetben jelentősen könnyebb dolgunk lenne, másik verzió viszont azt jelentené, hogy a bennmaradásért folytatott küzdelemre kell koncentrálni, ami nyilván ki fog hatni a nagypályás szereplésre.

KM-KT

Gyulaji gyöngyszemek

A Nyírgyulaj megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 5. Nyírgyulaj 15 8 1 6 38–33 25

Hazai pályán: 7 5 1 1 19–9 16

Idegenben: 8 3 – 5 19–24 9

A házi góllövőlista. 11 gólos: Fekete Á. 9 gólos: Berecz Zs. 7 gólos: Erdei Z. 3 gólos: Nagy T., Oxi R. 2 gólos: Czerula Zs., Gózner K. 1 gólos: Pénzes Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!