Sport

2015.12.02. 12:47

Majoros Bence magára vállalta a vezérszerepet

Nyírbátor - Az Európa-bajnoki szereplést felülmúlva Majoros Bencéék a 12. helyen végeztek csapatban az ifjúsági asztalitenisz világbajnokságon.

Nyírbátor - Az Európa-bajnoki szereplést felülmúlva Majoros Bencéék a 12. helyen végeztek csapatban az ifjúsági asztalitenisz világbajnokságon.

Eredetileg úgy volt, hogy ranglistahelyezése alapján a fiúk közül egyedül Majoros Bence utazhat az ifjúsági világbajnokságra, ám több afrikai ország távolmaradása miatt a magyar csapat előtt is megnyílt az út, hogy részt vegyen az eseményen a franciaországi Vendéében.

Anélkül, hogy lebecsülnénk a távolmaradókat, a mezőny így erősödött, a magyarok pedig igazolták, helyük van a legjobbak között. A csapatversenyek során a nyírbátori nevelésű Majoros Bence volt a mieink elsőszámú játékosa, és Bence magára is vállalta a vezérszerepet. A tizenkettő közé jutásért kiírt selejtezőkörben Kanada ellen egy, Argentínával szemben két sikerrel segítette a mieinket a főtáblára, ahol nem sokon múlott a negyeddöntő sem.

Az újabb csoportkörben mieink úgy kaptak ki 3–1-re a franciáktól, hogy Majoros Bence az ifi európai top 10-bajnokság után ezúttal hazai pályán is legyőzte a korosztály kiemelkedő alakját, Alexandre Cassint, majd a szlovénok elleni meccsen visszavágott Darko Jorgicnak az ifi Európa-bajnokságon egyesben és a top 10-bajnokságon elszenvedett vereségért. A Deni Kozul elleni meccse azonban elment, miként a végén Bruckner Máténak is, így a mieink hajszállal csúsztak le a nyolc közé jutásról.

A 9–12. helyért kiírt mérkőzéseken a mieink előbb a lengyelektől, majd a csehektől szenvedtek vereséget, előbbi találkozón az sem segített, hogy Majoros megnyerte mindkét partiját. A magyarok így a 12. helyen zártak, ami gyengébb a tavalyi vb-hetedik helynél, de jobb, mint az idei Európa-bajnokságon megszerzett 14. pozíció.

A csapatversenyek zárulta után következnek az egyes és páros versenyszámok, a korosztálytól ezzel a viadallal búcsúzó bátori legény fiú párosban Bruckner Mátéval, vegyesben Imre Leilával indul.

Ifjúsági világbajnokság, Vendée (Franciaország)

1. csoportkör

B csoport: Magyarország–Kanada 3–2 (Majoros B.–Moran 3:2, Majoros B.–Ilijevski 2:3), Magyarország–Argentína 3–1 (Majoros B.–Tolosa 3:0, Majoros B.–Sanchi 3:2). A csoport végeredménye: 1. Magyarország 4 pont – a főtáblára jutott.

2. csoportkör

H csoport: Franciaország–Magyarország 3–1 (Cassin–Majoros B. 2:3), Szlovénia–Magyarország 3–2 (Kozul–Majoros B. 3:1, Jorgic–Majoros B. 2:3). A csoport végeredménye: 3. Magyarország 2.

Helyosztók

A 9–12. helyért: Lengyelország–Magyarország 3–2 (Nalepa–Majoros B. 0:3, Zatowka–Majoros B. 1:3). A 11. helyért: Csehország–Magyarország 3–1 (Polansky–Majoros B. 3:0).

Végeredmény: 12. Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!