Sport

2015.12.11. 10:05

Rohamtempóban futottak az élre az ibrányi focisták

Ibrány - Az ibrányi együttes a szó minden értelmében megalapozta a sikeres őszi szereplést.

Ibrány - Az ibrányi együttes a szó minden értelmében megalapozta a sikeres őszi szereplést.

Nincs miről beszélni. Az Ibrány mindent vitt az őszi szezonban. A megyei első osztályú futballcsapat egyetlen fellépését augusztus végén bukta el Sényőn, a folytatás viszont olyan volt, mint a fáklyásmenet. Vagyis, fényes. A Gerliczki-legénység ontotta a gólokat, egyetlen egyszer, a Nagyecsed elleni idegenbeli rangadón ragadt be a támadógépezet. Ennyi és nem több.

Egyértelmű, hogy a gárda abszolút megdolgozott azért, hogy az élről rugaszkodjon neki a tavaszi kalandnak.

– Egészen jó őszi szezont futott csapatom, hiszen összesen három mérkőzésen nem tudtuk győztesen elhagyni a játékteret, viszont ezekből az összecsapásokból sikerült a legtöbbet tanulnunk – bocsátkozott mélyebb elemzésbe Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – A siker titka egyértelműen a kiváló nyári felkészülésünk, melyet Kiss Tamással karöltve egy teljesen új, a mai kor követelményeinek megfelelő alapokra helyeztünk. Ennek eredményeképp az erőnlétünk kimagasló szintre került, a rengeteg dinamikus futásra és letámadásra épülő játékunknak megfelelő alapot nyújtva. Ehhez a stílushoz igazítva válogattuk a srácokat, ami úgy érzem nagyon jól sikerült, hiszen kiváló sportemberek és nem utolsó sorban fantasztikus futballisták.

Szó se róla, a magyar labdarúgásban divat mismásolni, terelni a jövőt firtató felvetések ürügyén. De nem Ibrányban!

– Hét pont az előnyünk a második helyezettel szemben, álszerénység lenne bármi másról beszélni, szeretnénk megtartani az első helyünket a bajnokság végéig, vezetőink nagyon komolyan dolgoznak az előrelépés érdekében – szögezte le Gerliczki Máté. – Az Ibrány SE nem csak az első csapatból áll, ezért szeretnék gratulálni egyesületünk összes edzőjének, játékosának és dolgozójának az egész éves rendkívül értékes munkájához. Szeretnék köszönetet mondani a város képviselő testületének és különösen Berencsi Béla polgármester úrnak az egész évben nyújtott támogatásukért, vezetőségünk tagjainak áldozatkész munkájáért és szurkolóink frenetikus biztatásáért. A jövőben is arra törekszünk, hogy mindezeket megháláljuk.

KM-KT

Ibrányi igazságok

Az Ibrány megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 1. Ibrány 15 12 2 1 63–15 38

Hazai pályán: 7 7 – – 30–5 21

Idegenben: 8 5 2 1 33–10 17

A házi góllövőlista. 15 gól: Kristófi S. 7 gól: Kiss T., Somogyi T. 6 gól: Makai I. 5 gól: Kántor T., Tóth N. 4 gól: Lukács B. 2 gól: Dajka L., Orosz D., Somogyi M., Torma T. 1 gól: Csáki J., Flavio, Petics Gy. Öngól: Körei Zs. (Tiszalök), Bodó R. (Szatmár Unió), Dócs N. (Kemecse)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!