Sport

2016.03.11. 12:41

Fucsovics Márton - Megállította a harmadik kínai

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a kínai Csuhajban harmadszor is a házigazda ország játékosa ellen lépett pályára.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a kínai Csuhajban harmadszor is a házigazda ország játékosa ellen lépett pályára.

Ezen a szinten hatékony első szerva nélkül nehéz. Fucsovics Márton (200. a világranglistán) csak minden másodikra ütötte be jól az első adogatását, így veszített is a kínai Csuhajban, az 50 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ATP-challengertorna negyeddöntőjében.

Ellenfele a torna utolsó állva maradt kínai játékosa (kettőt maga ejtett ki Fucsovics), Csang Cö (195.) volt, aki ellen nyomban elveszítette az adogatását, de visszajött az első játszmába, és kevés híján övé volt az első szettlabda is. A legrosszabbkor azonban megint elúszott a saját szervagém, így a kínai 7:5-tel abszolválta a nyitójátszmát. A másodikban eljutottak a rövidített játszmáig a felek, amit Marci végig vezetve hozott, így jöhetett a mindent eldöntő szett.

Ebben 3:2-ig fej fej mellett haladtak, ám ekkor a nyíregyházi teniszező elvesztette adogatójátékát, ami után szétesett a játéka, és végül 7:5, 6:7 (5–7), 6:2-re veszítette el a 2 óra 19 percig tartó mérkőzést. Az elődöntő így elúszott, ráadásul a világranglistán is visszacsúszik valamelyest az elsőszámú magyar teniszező, de a következő héten jön az újabb kínai viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!