Sport

2016.05.10. 18:40

Marso-Nyíregyháza - Felelősséggel tartozni a csapat iránt

Nyíregyháza - Nincs más út, mint az, hogy a helyi fiatalokra támaszkodva induljon el az NB I B csoportban a nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat.

Nyíregyháza - Nincs más út, mint az, hogy a helyi fiatalokra támaszkodva induljon el az NB I B csoportban a nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat.

Hétfőn adott interjújában még arról is beszélt Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója, amennyiben nincs igény arra, hogy a csapat újjáépítésében része legyen, akkor félreáll. Hamar eldőlt, hogy lesz szerepe, azt még nem tudni, hogy edzőként vagy netán ügyvezetőként, de a bizalom él vele szemben, és neki kell kidolgoznia az új, hároméves koncepciót.

– Itt kell tartanunk a nyíregyházi játékosainkat, ki kell építenünk a kellően erős magyar magot, mert jól látszik, az élvonalban is azok a csapatok érvényesülnek, ahol a légiósok mellett meghatározó magyar kosarasok is vannak – mondta a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Sitku Ernő. – Mi eddig sem tudtuk felvállalni a válogatott játékosok bérét, így maradt a másik út, hogy nevelünk. Vannak tehetséges kosarasaink, de eredménykényszer esetén nekik csak kevesebb lehetőség jut. Több srác is alkalmas lehet a majdani vezérszerepre, ehhez meg kell erősödniük, személyes felelősséggel is tartoznak a csapat irányába, a terhet is el kell viselniük. Ez nem jön egyik pillanatról a másikra, erre meg kell tanítani őket. Nagyon sok tehetség van Nyíregyházán, de sok mindennek teljesülnie kell ahhoz, hogy valakiből A csoportos játékos legyen, sikert és kudarcot egyaránt fel kell tudni dolgozni.

Elhangzott, hogy a legutóbbi bajnoki keret magyar játékosainak tartott hétfői csapatgyűlésén valamennyi kosaras úgy nyilatkozott, szívesen maradna Nyíregyházán. A tárgyalások velük a napokban megkezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!