Sport

2016.07.03. 11:09

Maratoni kajak-kenu Eb - Kettős magyar siker a női kajakosoknál

Budapest/Pontevedra - A magyar versenyzők egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a spanyolországi Pontevedrában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság szombati napján, a felnőtt egyéni küzdelmek során.

Budapest/Pontevedra - A magyar versenyzők egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a spanyolországi Pontevedrában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság szombati napján, a felnőtt egyéni küzdelmek során.

Női kajakban (26,2 kilométeren) kettős magyar siker született, miután a győztes Csay Renáta mögött Kiszli Vanda érkezett be másodikként a célba. Csay megvédte címét.

A férfi kenusoknál (26,2 km) a hazaiak kedvence, Manuel Campos diadalmaskodott a világbajnoki címvédő Kövér Márton előtt. A két versenyző végig együtt haladt, csak a finisben tudták eldönteni a győzelem sorsát. Férfi K-1-ben (29,8 km) Boros Adrián bronzéremnek örülhetett, amelyet - a magyar szövetség tájékoztatása alapján - nagy versenyben szerzett meg. A számot a portugál José Ramalho nyerte a spanyol Emilio Merchán előtt.

A kontinensviadal korábbi két napján a korosztályos versenyeket bonyolították le, s ezekben is nagyszerűen teljesítettek a magyarok. Csütörtökön az U23-as női K-1-es versenyben Kiszli Vanda megvédte címét, húsz másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró Miskó Noéminél, és az ifjúsági lányok K-1-es versenyében is kettős magyar siker született: Nagy Viktória Fruzsina arany-, Balogh Zsófia ezüstérmes lett.

Az ifjúsági fiúk K-1-es versenyében rendkívül kiélezett csatában nyert Bozsonyi Bálint és az ifjúsági fiúk C-1-es versenyében is felállhatott két magyar a dobogóra: Simon Sebestyén a második, Adolf Balázs a harmadik helyet szerezte meg. Pálfia Pannának köszönhetően az ifjúsági C-1 aranyát is bezsebelték a magyar versenyzők, ez azonban a kis nevezői létszám miatt nem volt hivatalos Európa-bajnoki versenyszám.

Pénteken az ifjúsági lány K-2-ben Nagy Viktória Fruzsina és Korsós Zsófia diadalmaskodott, a fiúk hasonló számában pedig Lukács Istváné és Obert Ákosé lett az aranyérem. Az U23-as korosztályban férfi kajak egyesben Petró Ádám, férfi kenu egyesben pedig Dóri Bence Balázs nyakába került az aranyérem.

Vasárnap a felnőtt párosok versenyével zárul az Eb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!