Sport

2016.09.03. 10:02

Kisvárdai KC - Megénekeltették a szurkolókat

Kisvárda - Hétgólos hátrányból is egyenlített a Kisvárdai KC női kézilabda-csapata, végül veszített a házigazda DVSC ellen.

Kisvárda - Hétgólos hátrányból is egyenlített a Kisvárdai KC női kézilabda-csapata, végül veszített a házigazda DVSC ellen.

A tavalyi bajnokság egyik meglepetéscsapata, az EHF-kupa-győztes Dunaújvárost kiejtve a négy közé jutott, és végül a negyedik helyen végzett DVSC-vel játszott pénteken a Kisvárdai KC, magyarán a TVP-kupa első napján mindjárt a házigazdával találkozott az élvonal újonca.

Az elején ijesztőnek tűnt, hogy 7–1-re és 11–4-re meglépett a Loki, de a várdaiak ekkor még többnyire a tavalyi NB I B-s bajnokcsapat alapembereit foglalkoztatták. Szünetig sikerült kihúzni 12–6-tal, aztán jött a változtatás, pályára lépett a brazil világbajnok Samira Rocha a bal, az ukrán Ivana Migovics pedig a jobb szélre. Rocha elemében volt, bevetette a szélső zicceres teljes lövőrepertoárját (cunder is volt közte), és leindításból is eredményes volt.

Azon vettük észre magunkat, hogy már csak kettő van közte, majd már 22–22 volt az állás, így a várdaiak legalább elérték, hogy a debreceni tábor is kiengedje a hangját. És miközben a szurkolók énekeltek, a Loki végül megnyerte a meccset 25–23-ra, de a kisvárdaiak sem voltak boldogtalanok.

Főleg, ha a papírformának megfelelően szombaton délelőtt az MTK-t, délután pedig a Kispestet is megverik – a két pesti csapat meccsét előbbi nyerte 41–34-re.

Ezek is érdekelhetik