Sport

2016.11.26. 15:25

Felújított öltözőből a vadonatúj parkettára

Nyíregyháza - Negyvenkét millió forintból újult meg a nyíregyházi Bánki-középiskola tornaterme.

Nyíregyháza - Negyvenkét millió forintból újult meg a nyíregyházi Bánki-középiskola tornaterme.

A Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma felújított tornatermét ünnepélyes keretek között szombaton adták át. A beruházást a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete (NyíKSE) bonyolította le, döntően társasági nyereségadós (TAO) forrásból. Az összköltség 42 millió forint volt, abból 30 milliót tett ki a TAÓ-s támogatás, az önrészből kilencmillió biztosított a szakképzésért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium, hármat pedig a NyíKSE.

A felújítás keretén belül megvalósult a tornaterem teljes parkettacseréje, négy új palánkot (ebből kettő betolható, a legújabb kor követelményeinek megfelelve) és egy kisebb eredményjelzőt vásároltak valamint teljeskörűen felújítottak négy új öltözőt.

A Bánki-középiskola tornaterme lesz az otthona a Sunshine-NyíKSE NB II-es férficsapata NB II-es mérkőzéseinek (illetve már az, hiszen az átadó előtt is játszottak benne két mérkőzést, illetve közvetlenül az ünnepség után is, amelyet fölényesen nyertek meg a hazaiak a Mezőberény ellen), illetve az utánpótlásnevelést is szolgálhatja – ezért is üdvözölte a beruházást az átadón jelenlévő dr. Kovács Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!