Sport

2016.11.20. 17:16

Nyernek, ha ő betalál

Kisvárda - Gosztonyi András szabadrúgásból született góljával nyert az egy helyezést mégis visszacsúszó Kisvárda.

Kisvárda - Gosztonyi András szabadrúgásból született góljával nyert az egy helyezést mégis visszacsúszó Kisvárda.

Szívesen látott vendég a Gyulán székelő szegedi csapat Kisvárdán, és ez a státusza vasárnap délutánra sem változott meg, hiszen legyőzte őt a forduló előtt még második, győzelme ellenére érdekes módon a tabellán egy helyet mégis visszacsúszó (hiszen a Soroksár szó szerint gólkülönbséget javított a Budaörs ellen) szabolcsi legénység. Még úgy is, hogy a látogatók alaposan feladták a leckét, és azért paprikás jelenetekben sem volt hiány.

De rosszul tette, aki várdai részről a három évvel ezelőtt sikerrel megvívott osztályozó és a tavalyi 4–0 ellenére lekezelte az ellenfelet, és a pályán lévők közül szerencsére nem is volt ilyen. Az eleje jól alakult, hiszen Gosztonyi András parádés szabadrúgsgóllal adta meg az alaphangot, de így is nagyon meg kellett izzadni a három pontért. Andorka Péter ziccerből leadott lövése után Ivancsics Alex tornászokat meghazudtolva spárgázta ki a gólvonalról a labdát, a másik oldalon Miroszlvav Grumics beadása után pedig Cseri Tamás gondoskodhatott volna az izgalommentes második félidőről, de a kapufát találta el.

Így aztán jöhetett a szünet utáni bruszt! Az amúgy sem wembley-i minőségű gyep állapota tovább romlott, a passzokba rendre hiba csúszott az ide-oda pattogó labda miatt. Maradt az előreívelés, amit a Szeged alkalmazott gyakrabban, hiszen eredménykényszerben volt. Azok után is, hogy létszámhátrányba került a vendégcsapat, amely lesz, ami lesz alapon nekirontott ellenfelének az utolsó fél órában. Akadtak meleg pillanatok, de a kisvárdai „rombolók”, élükön Minczér Tiborral nagyon jó teljesítményt nyújtva adtak stabilitást a csapatnak. A kinyíló Szeged ellen hamarabb eldőlhetett volna a meccs, mint a lefújás pillanatában, de a kínálkozó kontratámadásokba rendre hiba csúszott, a végén pedig Rajczi Péter üres kapura tartó pöckölését Tóth Gábor kivágta a gólvonalról.

Éppúgy 1–0 lett a vége, mint a várdaiak legutóbbi hazai győzelme alkalmával, szeptember 25-én a Vác ellen (a Szeged legutóbb szeptember 11-én kapott ki idegenben Nyíregyházán 2–0-ra, azóta úgy nyert háromszor is, hogy gólt sem kapott…), megint Gosztonyi András góljával.

Az ilyenre mondják, hogy nyerőember!


NB II: 17. forduló

Kisvárda Master Good–Szeged 2011-Grosics Akadámia 1–0 (1–0)

Kisvárda, 1120 néző, v.: Molnár A. (Horváth Z., Bertalan D.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes Vári B. – Minczér, Lucas – Karacs, Grumics (Oláh G., 61.), Cseri T. (Fodor A., 74.) – Gosztonyi (Rajczi, 68.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Szeged: Szántai – Farkas M., Tóth G., Jagodics B. – Achim Á., Coroian (Horváth A., 74.), Király P., Zabari – Germán T., Zádori (Balogh G., 78.), Andorka (Geiger, 64.). Vezetőedző: Klausz László.

Gól: Gosztonyi (1–0) a 18. percben. Kiállítva: Farkas M. az 56. percben.

Percek, események

18. perc: Grumicsot buktatta Király Patrik a kaputól 24 méterre, a középről járó szabadrúgásból Gosztonyi a jobb felső sarokba csavarta a labdát, 1–0.

56. perc: Farkas Márk tartotta fel a bal oldalon meglóduló Cseri Tamást, a szegedi védő sárga lapot kapott a megmozdulásáért, a mérkőzésen már a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Megnehezítette a dolgunkat a Szeged. Az első félidőben a pálya még engedte a folyamatos játékot, ekkor el kellett volna döntenünk a meccset. Jó húzásnak bizonyult, hogy a fizikálisan erősebb játékosokat vetettük be, mert sok párharcot nyertünk. A lényeg a három pont.

Klausz László: – Megilletődötten kezdtünk, és bár voltak nehezítő körülmények, inkább a saját csapatommal foglalkoznék. A második félidőben emberhátrányban is felülmúltuk az ellenfelet, de a három pont a hazaiaké lett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!