Sport

2016.11.26. 11:20

Nyíregyháza Spartacus - Mintha a Real Madrid jönne

Nyíregyháza - Véber György várja a görcsoldó győzelmet, ám tudja, hogy nem lesz könnyű a SZEOL ellen.

Nyíregyháza - Véber György várja a görcsoldó győzelmet, ám tudja, hogy nem lesz könnyű a SZEOL ellen.

Az idén utoljára játszik hazai környezetben a Szpari. A piros-kékek végre kimászhatnak a gödörből, hiszen vasárnap nem a mezőny legacélosabb tagját látják vendégül.

Nem dőlnek be a szavaknak

A SZEOL az első három hazai meccsét megnyerte, aztán ikszelt Sopronban. Ezzel vége is lett a sikeres időszaknak, hiszen azt követően mind a nyolc bajnokijukat elveszítették a Tisza-partiak. A vezetés a héten váltásra is szánta el magát, az eddigi szakmai igazgató, Lóczi István vette át a korábbi edző, Tóth Ákos szerepét. A csapatért felelős új szakember úgy nyilatkozott: nem szeretnék, ha vasárnap a Szpari feltörölné velük a parkettát.

– Nem dőlünk be az ilyen nyilatkozatoknak, ám számunkra fontos egy olyan győzelem, ami rendbe teszi a lelkeket. Görcs van a csapatban, amit egy sikerrel lehet feloldani. Többször is kihangsúlyoztam az öltözőben, hogy nagyon nehéz meccs lesz: mindenki úgy készüljön, mintha a Real Madrid jönne, nem pedig a mezőny sereghajtója. A szegediek minden bizonnyal tíz emberrel fognak védekezni, az első gólunkig nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Aligha lesz könnyű feltörnünk őket, de az lesz a célunk, hogy mihamarabb vezetéshez jussunk.

– Már csak azért is lesz nehéz dolgunk, mert vannak újabb sérültek. Dragóner Filipre és Harsányi Zoltánra még egy ideig nem számíthatok, sérüléssel bajlódik Szécsi Márk és Rezes László, Heffler Norbert pedig beteg volt. A Békéscsabán szerepelt csapaton változtatni fogok, és ez a fiatalokat is érinti.

– Ami jó hír, hogy Kártik Bálint letöltötte eltiltását. A fejemben már megvan a kezdő, ám ez csak a meccs előtt válhat véglegessé – így Véber György.

- KM-ML -


Labdarúgás: NB II.: 18. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–SZEOL SC

Városi Stadion, 13, v.: Radványi (Máyer, Punyi).

Spartacus: Hermány-Szokol, Ur, Rubus, Farkas - Kártik, Tamási, Tisza - Vámos, Pölöskey, Heffler.

Ceglédi VSE–Kisvárda Master Good

Albertirsa, 13., v.: Gaál Á. (Király K., Aradi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Vári B. – Erős G., Minczér, Fodor A. – Gosztonyi, Grumics, Cseri T.

További mérkőzések: Soroksár–Kozármisleny, Budaörs–Szolnok, Szeged 2011–Soproni VSE, Dorog–Békéscsaba, Siófok–Cigánd, Mosonmagyaróvár–Csákvár (valamennyi 13), Zalaegerszeg–Vác (16), Balmazújváros–Puskás Akadémia (16.45).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!