Sport

2016.12.09. 13:38

Négy ide, aztán kettő oda

Kisvárda - A békéscsabai edzőmeccseket egy-egy győzelemmel és vereséggel zárták a kisvárdai kézilabdás hölgyek.

Kisvárda - A békéscsabai edzőmeccseket egy-egy győzelemmel és vereséggel zárták a kisvárdai kézilabdás hölgyek.

Két békéscsabai edzőmeccsel zárta a hetet a Kisvárda Master Good SE, amely a női Európa-bajnokság miatti szünetet a teljes honi élvonalbeli mezőnnyel együtt használja ki a csapatépítésre. A csütörtök esti és péntek délelőtti meccseken világosan látszott, hogy Mátéfi Eszter szakmai igazgató irányítja a csapatot, ő volt az, aki az időkérés alatt is instruálta a társaságot.

A várdaiak közül hiányzott Marina Dmitrovics, aki a szerb válogatott színeiben a svédországi kontinensbajnokságon szerepel, a többiek viszont már visszatértek nemzeti csapatuktól, amelyekkel vagy világbajnoki selejtezőkön vagy felkészülési mérkőzéseken vettek részt. Közülük Marija Gedroit volt igazán elemében, a litván balátlövő mindkét csabai meccsen kilenc gólig jutott. A brazil világbajnok balszélső, Samira Rocha sem sokkal maradt el tőle, ő a második mérkőzésen tíz találatot szerzett.

Az első meccset a várdaiak négy-, a másodikat a csabaiak kétgólos különbséggel nyerték meg, miközben mindkét oldalon kipróbálhattak több taktikai variációt. A két csapat január 27-én találkozik újra egymással, immár élesben, bajnoki meccsen, Kisvárdán.

KM


Előkészületi mérkőzések

Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda Master Good SE 27–31 (13–14)

A kisvárdai legjobb dobók: Gedroit 9/3, Vukojevic, Rocha 4-4

Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda Master Good SE 26–24 (12–14)

Ld.: Rocha 10/2, Gedroit 9/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!