Sport

2017.01.17. 19:47

A főtábláig minden jól ment

Apagy, Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya és az apagyi Hanustyák Fanni nemzetközi pingpongos mezőnyben indult.

Apagy, Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya és az apagyi Hanustyák Fanni nemzetközi pingpongos mezőnyben indult.

Az U13-as válogatott tagjaként Budapesten szerepelt a magyar nemzetközi nyílt újoncbajnokságon Tölgyes Dorottya és Hanustyák Fanni. A Nyírbátori ASEés az Apagy SE versenyzői a 19 ország által felvonultatott 216 versenyzőt számláló mezőnyben játszhattak.

Közbeszólt a betegség

A viadal a csapatversenyekkel kezdődött, ott a nyírbátori Tölgyes Dorottya az I-es számú magyar válogatottban szerepelt Adamik Csengével. Egy bosnyák és egy német klubcsapat egyaránt 3–0-s legyőzésével a főtáblára jutottak, ahol az első körben erőnyerők voltak, majd a nyolcaddöntőben a fehéroroszok II-es csapatától kaptak ki 3–0-ra.

Dorottya az egyéni verseny selejtezőit még abszolválta: az olasz Nicole Arlia és a német Shirin Hossfeld ellen is 3:0-ra győzött, így a főtáblára került. Ott második kiemeltként kezdhetett erőnyerőként a legjobb 32 között, de az Ungvári Evelin ellen kiírt meccsére betegség miatt már nem tudott kiállni.

Körbeverések után

Az apagyi Hanustyák Fanni az egyéni versenyek során jutott lehetőséghez: csoportjában legyőzte a romániai Orbán Madalinát (3:0), veszített a német Franziska Brickl (1:3) és a litván Migle Kranujunaite (0:3) ellen, így körbeverés folytán a negyedik helyen zárt. A vigaszági versenyen aztán a Hannah Eschenbecherrel találkozott, akitől 3:1-es vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!