Sport

2017.01.19. 10:26

Állva halt meg a Nyírgyulaj

Nyírgyulaj - Drámai körülmények között kényszerült kupabúcsúra a jól játszó nyírségi csapat.

Nyírgyulaj - Drámai körülmények között kényszerült kupabúcsúra a jól játszó nyírségi csapat.

A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első, szombathelyi összecsapását 5–2-re bukta el a Nyírgyulaj. Ebben a sportágban ekkora hátrány nem számít vészesnek, annál inkább aggasztónak tűnt, hogy az NB I-es bajnokságban a nyírségiek szerezték a legkevesebb gólt, márpedig ezúttal minden bele kellett adni, ami a csövön kifér – kiváltképp, persze minél többször bevenni az ellenfél kapuját. Nos, ebben nem volt hiba, olyannyira, hogy a harmadik minutumban 2–0-ra, míg a szünet után már 4–0-ra vezetettek a hazaiak, vagyis továbbjutásra álltak. A vasiak azonban hosszabbításra mentették a meccset, a rendes játékidőben ugyanis a felek megismételték az ,,odavágó” eredményét. A 2x5 perces ráadásban újból betalált a Gyulaj, tehát karnyújtásnyira került a négyes döntőtől, a dráma azonban az utolsó pillanatokban csúcsosodott ki: kevéssel a befejezés előtt szépített – a vészkapus játékra átállt – a Haladás, amely így idegenben szerzett több góllal búcsúztatta a házigazdát.

– Talán azt szokták ilyenkor mondani: állva haltunk meg, vagy ha úgy jobban tetszik, emelt fővel búcsúztunk. Megérdemelten nyertünk, gratulálok a fiúknak, hozzáteszem, ha így játszottunk volna a bajnokságban, most nem lenne gond a felsőházba jutás – értékelte a történteket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

KM-KT

Futsal: Magyar Kupa

Negyeddöntő, visszavágó

Nyírgyulaj KSE–Szombathelyi Haladás 6–3 (3–0, 5–2, 5–2) – hosszabbítás után

Nyírbátor, 300 néző, v.: Flinta Z., Takács I.

Nyírgyulaj: Végső Zs. – Angyalos A., Nagy I., Siska G., Sánta J. Csere: Faragó L., Lovas N., Orosz D., Tóth B., Gömze A., Erdei G., Szép T. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Nagy I. 3, Sánta J., Czerula Zs., Öreglaki N. (öngól), illetve Németh P., Hajmási M., Gyurcsányi Zs.

Továbbjutott: a Haladás, 8–8-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!