Sport

2017.01.21. 11:31

Ifjú gazdákra leltek a stoplisok

Nyíregyháza - Rudolf Gergely egykori focicsukáit ifjú akadémistáknak ajándékozta.

Nyíregyháza - Rudolf Gergely egykori focicsukáit ifjú akadémistáknak ajándékozta.

Kilenc ifjú focista számára nagy nap volt a péntek. Olyan focicsukákat kaptak ajándékba, amelyek egykori gazdája huszonnyolcszor húzhatta magára a felnőttválogatott mezét. Játszott külföldön és hazai élcsapatokban, tízszer volt eredményes a válogatottban és BL-csoportmeccseken is szerzett gólokat, jelenleg pedig a Nyíregyháza Spartacus focistája.

Itthoni példakép a srácok előtt

Igen, ő Rudolf Gergely, aki kilenc pár remek állapotban lévő, márkás fuballcipőt ajándékozott a Bozsik Akadémia ifjú labdarúgói közül kilenc kiválasztottnak. A pénteki ajándékozó egyébként tizenévesen szintén volt akadémista, ám nem idehaza, hanem a Nancyban, Franciaország második legjobb utánpótlás-akadémiáján

– Jellemző Gerire, hogy nem akart nagy felhajtást, ő az öltözőben szerette volna átadni ezeket a cipőket. Természetesen mi ezt a gesztust igen nagyra értékeljük, ezért szerveztük meg a sajtónyilvános átadást. Rudolf Gergely eddigi pályafutása, sikerei önmagukért beszélnek.

– A Bozsik Akadémia fiataljainak van kire felnézniük, van, akinek a pályafutása példaként az ő szemük előtt is lebeghet. Köszönjük a nemes felajánlást, és sok sikert kívánunk Gerinek – köszönte meg a cipőket a fiatalok nevében Feczkó Tamás, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetője.

A srácok szemmel láthatóan örültek a pipás csukáknak, hiszen Rudolf Gergely ettől a sportszergyártótól kapta és kapja az új modelleket.

Ezekből igen sokat dobnak piacra, ezért gyűlt össze a sok stoplis, amelyeket már nem használ a remek labdarúgó.

– Örülök neki, hogy itt le­hetek és átadhatom nektek ezeket a cipőket. Pályafu­tásom során rengeteg fo­cicsukát kaptam. Némelyikben fontos gólokat lőttem, remélem, ti is így fogtok tenni. Mivel én már ezeket nem húzom fel, de még mindig remek állapotban vannak, nálatok lesz a legjobb helyen. Remélem, hogy néhányotokkal még edzek vagy játszok is együtt majd a Szpariban – mondta a fiataloknak Rudolf Gergely.

Örökösföldi edzőmeccs

Az ősszel heteket kihagyó játékos immáron teljes értékű munkát végez társaival. Szerencsére semmi nyoma sérülésének, így ő is pályára lép majd szombaton délelőtt a Hajdúböszörmény elleni edzőmeccsen, amelyet a k­orábbiakkal ellentétben nem a stadionban, hanem a örökösföldi műfüves pályán rendeznek. És a legfrissebb! Nyártól Szűcs Mihály lesz a Nyíregyháza Spartacus sport­igazgatója. A Soroksár klubigazgatója öt év után távozik a huszonharmadik kerületiektől.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!