Sport

2017.03.13. 11:25

Kisvárda Master Good - A gólok eloszlására is odafigyeltek

Kisvárda - Kisvárdai csatár és középpályás is betalált, az öngólt megelőzően pedig védő lőtt a kapura, pontosabban a kapufára.

Kisvárda - Kisvárdai csatár és középpályás is betalált, az öngólt megelőzően pedig védő lőtt a kapura, pontosabban a kapufára.

Létezik az a Verebes Józseftől, a néhai jeles győri edzőtől és szövetségi kapitánytól származó mondás, miszerint egyszer valaki nagyon beleszalad a késbe. Nehezen volt elképzelhető, hogy a Kisvárda Master Good zsinórban öt vereséget szenvedjen az NB II-ben, és ha vasárnap nem is úgy szaladtak át a Kozármislenyen, mint a kés a vajon, azért összességében magabiztosan gyűjtötték be a három pontot (3–0), és négy fiaskó után, 2017-ben pedig először újra megérezték a győzelem ízét.

– Szervezett csapat a Kozármisleny, amely ráadásul mást is játszik, mint az ősszel, a szó szoros értelmében futballozik is, és ez némileg megkönnyítette a dolgunkat – mondta a győzelemtől némileg megkönnyebbülve Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Büszke vagyok a játékosokra, mert nagyon akarták, hogy megszakadjon a rossz sorozatunk, és ennek érdekében kizártak mindenféle külső körülményt. A gólok eloszlására is odafigyeltünk, hiszen csatár, középpályás és védő is betalált, bár Vári Barnabás lövése után végül az ellenfél játékosáról került a hálóba a labda. Ezen a pályán nem lehetett a folyamatos futballt felvállalni, nem lehet olyan gyorsan járatni a labdát, hogy megtaláljuk a réseket, ezért a cél szentesítette az eszközt, és a megszokottnál többször vállalkoztunk hosszú indításokra. Az így begyűjtött lecsorgó labdából igyekeztünk támadásokat felépíteni, miközben figyeltünk a hátsó alakzatunkra is, hiszen a nálunk összeszedett eltiltását letöltve Miroszlav Grumics nagyon motiváltan játszott, és rá oda kellett figyelnünk. Mégis elkövettünk hátul egy hibát, az egyszerű megoldás helyett a labdakihozatalt választottuk, amiből a Kozármisleny előtt alakult ki a meccs első igazán nagy helyzete. És ilyen a futball, nem biztos, hogy a szép támadás hozza meg a gólt, hanem a hátulról felívelt labda, ahogy az történt az ellenfél nagy helyzetét követő akcióból.

Horváth Zoltán első NB II-es gólját szerezte kisvárdai mezben, ahogy a csapatnak is az a találat volt az első, amit tavasszal elért. Láthatóan hozott némi megnyugvást a játékba a jégtörőnek nevezhető találat.

– A második félidőben érezhető volt, hogy az ellenfél kockázatvállalása miatt lesznek még helyzeteink – mondta erről a szakvezető. – Többször is nagyon szépen megbontottuk az ellenfél jobb oldalát, és egy ilyen akcióból született meg a második gólunk is. Oláh Gergő játéka a nagy futómennyiségéből adódóan a második félidőben tud inkább érvényesülni, most is nagyszerűen robbant be Cseri Tamás beadására, éppen úgy, ahogy az edzéseken szokta tenni.

Ez a gól nyugtatta meg igazán a csapatot, és teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot, a mi helyzetünkben most ez volt a legfontosabb.

A várdaiak újabb hazai meccsére sem kell sokat várni, hiszen a hétközi, csütörtökre kiírt fordulóban a Soproni VSE látogat a Várkertbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!