Sport

2017.04.11. 12:09

Negyven felett sem ismer tréfát

Nyírbátor - Vlagyimir Szamszonov vezérletével nyertek a fehéroroszok a Majoros Bencét is bevető magyar férfi asztalitenisz-válogatott ellen.

Nyírbátor - Vlagyimir Szamszonov vezérletével nyertek a fehéroroszok a Majoros Bencét is bevető magyar férfi asztalitenisz-válogatott ellen.

A húszas éveinek elején járó, sőt Majoros Bence esetében még húsz év alatti játékossal állt ki a magyar férfiválogatott a fehéroroszok elleni Európa-bajnoki pótselejtező első, budapesti mérkőzésén. Az ellenfél soraiban pedig feltűnt a húsvét vasárnap már a 41. születésnapját ünneplő Vlagyimir Szamszonov, aki történetesen hatszoros Európa-bajnok, és még mindig klasszisteljesítményre képes.

Ahogy a budapesti mérkőzésen is, amelyen elsőként a nyírbátori nevelésű Majorossal találkozott. A mieink akkor Szudi Ádám győzelmével 1–0-ra vezettek, de Szamszonov nem ismert tréfát, három szettben (5, 10, 6) győzte le Bencét, akinek a középső játékrészben azért volt esélye szettet nyerni.

Szamszonov később Szudit is legyőzte 3:2-re, és mivel Lakatos Tamás is elveszített egy meccset döntő szettben, a mieink végül 3–1-es vereséggel utazhatnak a jövő keddi, minszki visszavágóra. Így aztán nagy a valószínűsége, hogy a párharc veszteseként az Európa-bajnokság másodosztályába sorolják majd csapatunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!