Sport

2017.05.28. 21:30

A kilences után jöhet a telitalálat

Kisvárda - Korai kisvárdai után némi görcsölés jött, de megszületett a győzelem, aki után az utolsó forduló dönt a feljutásról a labdarúgó NB II-ben.

Kisvárda - Korai kisvárdai után némi görcsölés jött, de megszületett a győzelem, aki után az utolsó forduló dönt a feljutásról a labdarúgó NB II-ben.

Nem volt kicsi a tét a kisvárdai NB II-es csapat számára vasárnap kora este. Egész pontosan győzelem esetén megteremthető volt annak a lehetősége, hogy az utolsó fordulóban mindenképpen a feljutás legyen a tét a szabolcsi csapat számára.

Ahogy szokta, a Várda nekirontott az ellenfélnek, a Ceglédnek, amely viszont a kiesés elöl menekül, nyolc hete nem nyert, és erre a meccsre a vezetőedzőjét, Miskei Attilát is elveszítette, hiszen a Puskás Akadémia elleni meccsen elküldték a kispadtól, ezért eltiltották.

Megvolt a gyors gól, amely rajzolnivaló támadás végén született, és Lucas Bertucci lőtte ki a bal alsó sarkot. Ha nem is elsöprő rohamokkal, de a folytatásban is fölényben maradt a hazai csapat, amelynek könnyebb lett volna a dolga a második játékrészben, ha a helyzeteit értékesíti. Különösen Oláh Gergő előtt kínálkozott nagy lehetőség, de a kapussal szemben állva rossz megoldást választott.

A második félidőre pedig a Cegléd felbátorodott, pontosabban mindent egy lapra feltett, hiszen mindenképpen pontot kellett szereznie. Az 53. percben Tóth Levente 23 méteres lövése a baloldali kapufát találta el, majd Asztalos Dávid fejelhetett volna gólt, de ziccerben fölé bólintott.

Tapintható volt a feszültség és a görcs a kisvárdaiak játékában, hiányzott a megnyugtató második gól. Aztán Albert István a kiállítás sorsára jutott, de a ceglédiek emberhátrányban sem tágítottak, mentek előre, középső védőjüket, Nánási Balázst is előrerendelték, miközben nagyon kinyíltak. A végén egy bedobás utáni szituációból, sakk-mattra játszott akció végén Gosztonyi András szerezte meg a megnyugtató második találatot.

Mind a kilenc tavaszi hazai meccsét megnyerte tehát a Várda, de tízest csak akkor lőhet, ha az utolsó fordulóban, Balmazújvárosban is olyan eredményt ér el, ami elég lehet a feljutáshoz.


Kisvárda Master Good–Ceglédi VSE 2–0 (1–0)

Kisvárda, 1314 néző, v.: Bogár (Szalai D., Bertalan D.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Talabér – Horváth A., Lucas – Gosztonyi, Oláh G. (Fodor A., 85.), Cseri (Bacsa, 72.) – Rajczi (Horváth Z., 78.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Cegléd: Mursits – Albert I., Nánási, Preklet – Nagy S., Albert Á., Asztalos, Kovács L. (Peres, 60.), Farkas A. (Takács P., 78.) – Szabó V., Tóth L. (Tihanyi, 67.). Megbízott edző: Miskei Attila.

Gól: Lucas (1–0) a 7., Gosztonyi (2–0) a 88. percben. Kiállítva: Albert I. a 80. percben

Percek, események

7. perc: Hei vette vissza a labdát az alapvonalnál, középre gurított Cserihez, aki Lucas elé tolta a labdát, utóbbi pedig 16 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtte, 1–0.

80. perc: Albert István rúgta meg a kisvárdai térfélen Bacsát, a ceglédi játékos megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

88. perc: Fodor András tolta a labdát a tizenhatoson belül egyedül érkező Gosztonyihoz, aki 10 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Nagyon nagy akarattal játszottunk, a mérkőzés pedig úgy alakult, ahogy terveztük. Korán vezetéshez jutottunk, és akár az első félidőben elönthettük volna a meccset, ehelyett görcsölni kellett a második játékrészben. A kiállítás után megszereztük a mindent eldöntő gólt.

Virág Ferenc: – Belealudtunk a meccs elejébe, de a kapott gól után bejöttek a számításaink, tudtuk lassítani a játékot. A második félidőben tudatosan visszaállt a Kisvárda, de nem tudtunk gólt szerezni, így a sorsunk nincs a kezünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!