Sport

2017.05.10. 18:46

Szpari - Ha tévémeccs, akkor Takács-találat

Nyíregyháza - Kimásztak a gödörből, a Szpari támadója megtalálta a góllövő cipőjét.

Nyíregyháza - Kimásztak a gödörből, a Szpari támadója megtalálta a góllövő cipőjét.

A focisták sorsa már csak ilyen. Egyszer hopp, máskor kopp. Tavaly márciusban a Szpari szurkolói szidták Takács Tamást mind a bokrot. Az akkor még a Loki játékosa a kupavisszavágón a Nagyerdei stadionban 35 perce alatt háromszor zörgette meg a Spartacus kapuját.

Akkor aligha gondolta a focista, hogy majd leendő kenyéradó gazdája csapatnak szerzett kellemetlen perceket. Aztán a sors úgy hozta, hogy Nyíregyházára került a szabadkai születésű támadó, aki korábban több csapatban is játszott.

Zalaegerszegen kezdte

A hórihorgas csatárt február végén Zalaegerszegen bemutatkozott, majd hol játszott, hol nem. Aztán megtalálta a góllövő csukáját, hiszen előbb a Puskás Akadémia, majd legutóbb itthon a Kisvárda elleni megyei derbin talált kapuba. Érdekesség, hogy mindháromszor tévémeccsen volt eredményes.

- Ez még fel sem tűnt nekem, de e nem azért szereztem ekkor a gólokat, mert a tévé is közvetítette a találkozókat – kezdte a beszélgetést Takács Tamás. - Inkább azért, mert mindháromszor jó csapatok ellen játszottunk, akik feljebb tolták a védekezésüket és így volt elég területem.

A támadónak a nyíregyházi hónapok alatt volt része szinte mindenben. Sajnos kudarcban is, ám az utóbbi időszakban már inkább örömben, hiszen Dajka László irányításával háromszor nyert a Szpari és csak egyszer kapott ki.

- Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, amely nem csak engem, hanem a csapattársaimat is megviselte - folytatta Takács Tamás. - Mi sem értettük, hogy miért nem ment úgy a játék, ahogyan szerettük volna. Pedig nem direkt játszottunk rosszul, becsülettel dolgoztunk, hajtottunk. Szerencsére sikerült kimásznunk a gödörből és midnden erőnkkel azon vagyunk, hogy feledtessük a kudarcokat.

A támadóval fél éves szerződést írt alá a klub, amely nyáron jár le. A folytatás?

- Azt még nem tudom. Azt viszont igen, hogy jó döntés volt idejönni, mert játéklehetőséget kaptam és egyre jobb formába lendülök. Most a legfontosabb az, hogy a hátralévő öt mérkőzésen minél sikeresebbek legyünk. Így vélem egyre jobban összecsiszolódott a csapat és mindenki ellen esélyünk van a győzelemre. Ezt szeretnénk a még soron következő találkozókon bizonyítani is és újabb örömet szerezni a szurkolóinknak - így a focista.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!