Sport

2017.07.09. 15:42

Balaton-átúszás a strandon

Nagykálló - A megtakarított összeggel a Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

Nagykálló - A megtakarított összeggel a Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

Különös módját választotta az idei Balaton-átúszásnak a Debreceni Szenior Úszó Klub sportolója, Gazda Zsuzsa, aki a Révfülöp és Balatonboglár közötti szakaszon korábban már átküzdötte magát. Kedvező időjárás esetén július 8-án, szombaton rendezik meg a „magyar tenger” 5200 méteres távjának 35. átúszását, de a debreceniek sportolója ezt a versenytávot most nem a helyszínen, hanem a nagykállói Napstrandon teljesíti a csapattársaival az Élménykülönítmény színeiben.

S mivel a természetes vízben az úszás nehezebb, mint egy medencében, a sportszerűség azt kívánja, hogy ne 5,2 hanem 6 kilométert ússzanak. A vállalás nem öncélú, hiszen az eredeti helyszínre utazás megtakarított költségével, s a nevezési díj összegével a beteg gyermekeket táboroztató Bátor Tábor Alapítványt kívánják támogatni. A sporteseményt július 9-én tartják, s a verseny reggel 5 órai kezdéssel rajtol el a Napstrand medencéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!