Sport

2017.08.21. 11:21

Harmadszor is megmérkőzhet Gulbisszal

Winston-Salem - A főtáblára jutást könnyen kiharcolta Fucsovics Márton Winston-Salemben, ahol a lett fenegyerek vár rá.

Winston-Salem - A főtáblára jutást könnyen kiharcolta Fucsovics Márton Winston-Salemben, ahol a lett fenegyerek vár rá.

Budapest, Isztambul és Stuttgart után idén harmadszor játszhat ATP-250-es verseny főtábláján Fucsovics Márton, akit hétfőtől a 122. helyen jegyeznek a világranglistán. Az év utolsó Grand Slam-versenyére, a US Openre készülő nyíregyházi teniszező vasárnap este szintén az Egyesült Államokban, a winston-salemi viadal selejtezőjének második fordulójában, azaz döntőjében győzte le az amerikai Kevin Kinget (aki a meccset még 447.-ként játszotta, de hétfőtől már a 354. helyen jegyzik) 6:2, 6:4-re, így a ranglistahelyezések alapján két papírforma-győzelemmel jutott fel a főtáblára. (Érdekes, hogy mindkét eddigi legyőzött, vagyis a dél-afrikai Nicolaas Scholtz és King is 1991. februári születésű játékosok, vagyis egy évvel idősebbek Marcinál.)

Így aztán az elsőszámű magyar férfijátékos érintve volt a főtábla sorsolásánál, és fogadni mertünk volna rá, hogy a négy esélyes közül ahhoz az Ernests Gulbishoz (257.) húzzák majd a nevét, akivel korábban kétszer, még jóval magasabban jegyzett játékosként találkozott. Először 2012 áprilisában Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidőcsarnokban játszott lettek elleni Davis-kupa-meccsen, amelyet ugyan a mieink 3–2-re elveszítettek, de Marci 6:7 (7–9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3-ra legyőzte a lett fenegyereket. Aztán pedig tavaly Barcelonában, az ATP-500-as viadal első fordulójában, amikor szintén Fucsovics nyert 5:7, 6:4, 6:1-re.

Gulbist jegyezték a világranglista tizedik helyén is (2014. június), miután a Roland Garroson elődöntőt játszhatott. Sérülés miatt idén júliusra egészen az 589. helyig zuhant vissza, de védett ranglistájának köszönhetően ott lehetett Wimbledonban, ahol – a Marci által Ilkleyben ugyancsak legyőzött – dominikai Victor Estrella Burgos és a Grand Slam-győztes argentin Juan Martin Del Potro testén keresztül bejutott a harmadik fordulóba, ahol Novak Djokovicstól kapott ki.

Úgyhogy a mostani versenyen szabadkártyával főtáblás Gulbis közelít a régi énjéhez, hogy mindez mit ért Marci ellen, az a hétfőn, magyar idő szerint 22.30-ra kiírt mérkőzésen derül ki Winston-Salemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!